Recepten voor beginnende Instant Pot gebruikers

Deel met vrienden en familie

Beginnende Instant Pot gebruikers opgelet! Heb je nét een Instant Pot en wil je graag aan de slag, maar heb je geen idee waar te beginnen? Geen zorgen, wij hebben het antwoord voor je. Met deze recepten raak je supersnel gewend aan je nieuwe Instant Pot, leer je de kracht van hoge druk kennen en eet je ook nog eens ontzettend lekker!

Beginnende Instant Pot gebruikers

Voor het eerst aan de slag gaan met een Instant Pot kan voor sommigen wat overweldigend zijn. Zo hebben wij al een hele pagina vol met Nederlandse Instant Pot recepten, maar waar begin je?

Wil je beginnen met wat meer achtergrondinformatie? Dan raad ik je aan om de volgende artikelen te lezen:

Instant Pot, Crockpot Express, Ninja Foodi of andere multicooker?

Je kunt met alle pannen die een hoge druk (high pressure) functie hebben, de volgende recepten maken. De knopjes heten hooguit net wat anders. De recepten maken geen gebruik van voorgeprogrammeerde programma’s, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat jouw machine deze optie misschien niet heeft.

Recepten voor beginnende Instant Pot gebruikers

Instant pot eieren koken

Gekookte eieren

Na het doen van een watertest, is eieren koken een van de makkelijkste dingen om te doen met een Instant Pot. Je hebt alleen eieren en water nodig. Gaat het ondanks alle tips toch niet goed, ben je alleen een paar eieren kwijt. Ideaal om mee te beginnen dus.

Ben je echt geen fan van eieren, ga dan voor maiskolven.

Rode kool uit de Instant Pot

Rode Kool

Van de eieren gaan we een stapje verder naar rode kool, nog steeds vrij simpel, maar hier maak je ook kennis met een gedeeltelijke ‘natural release’.

Daarnaast merk je hier hoe snel het allemaal kan gaan; rode kool koken in een gewone pan neemt nogal wat tijd in beslag.

Instant Pot Sticky Chicken

Sticky Chicken

Daarna is het tijd voor een gerecht met kip: een super simpel gerecht dat ook wel bekend staat als een ‘Dump and Go’ recept. Je dumpt alles in de pot, drukt op de knop en het is GO!

Super simpel dus deze Instant Pot Sticky Chicken. Je zou de kip in dit recept ook eerst kunnen aanbraden met de saute fuctie om het nóg lekkerder te maken.

Instant Pot bolognese saus met spaghetti

Bolognesesaus

Dan is het tijd om één van onze populairste Instant Pot recepten te maken.

Met de hulp van hoge druk staat er binnen een uur de meest verrukkelijke Bolognesesaus op tafel. Een rijke saus, die smaakt alsof een omaatje uren achter het fornuis heeft gestaan, om de saus zacht te laten pruttelen. Maak meteen een grote hoeveelheid, zodat je er meerdere dagen van kan genieten!

Je zult zien dat het super makkelijk is en hierna nooit meer Bolognesesaus maken in een normale pan.

instant pot stoofvlees

Super snel stoofvlees

Liefde voor stoofvlees, maar wat is het altijd een werk. Door de jaren heen heb ik het recept geperfectioneerd en er een aantal variaties op gemaakt. Het enige wat constant was, was de lange tijd die het op moest staan en met de Instant Pot is het nu ineens veel sneller klaar.

Waar ik voorheen een dag van tevoren ‘s avonds nog aan de slag ging met stoofvlees, kan ik nu gewoon tijdens een bezoek aan de supermarkt bedenken dat ik die avond stoofvlees wil eten!

Dit zijn mijn tips voor de beginnende Instant Pot kok! Hopelijk raak je hierdoor geïnspireerd én vertrouwd met je nieuwe pot, zodat ook jij helemaal los kan!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close