Red velvet Oreocake van de Kookmutsjes

De Kookmutsjes staan bekend om hun heerlijke red velvet creaties. Hun kookboek was dan ook niet compleet zonder nieuw red velvet recept. Naast een review mocht ik ook een recept delen en natuurlijk koos ik voor deze heerlijke red velvet Oreocake!

Red velvet Oreocake kookmutsjes

Ingrediënten voor red velvet Oreocake

12 personen

Beslag
3 eieren
225 gr kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
140 ml zonnebloemolie
200 ml melk
7 gr rode kleurstofgel
200 gr patentbloem
12 gr cacaopoeder
5 gr bakpoeder (lees hier het verschil met baking soda)
150 gr Oreokoekjes
5 gr baksoda/baking soda
5 ml azijn

Topping & versiering
50 ml ongeklopte slagroom
100 gr witte chocolade
100 gr crème fraîche
25 gr poedersuiker
verse munt
aardbei
Oreokoekjes

Overige benodigdheden Elektrische hand- of standmixer, een zeef en een bakvorm van 20cm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 160 graden Celsius en vet je bakvorm in.
  2. Meng voor het beslag de eieren met de kristalsuiker, vanillesuiker en een snufje zout in een diepe kom. Mix met
    een handmixer 2 tot 3 minuten.
  3. Voeg de zonnebloemolie, melk en rode kleurstofgel toe. Mix nog 1 minuut. Zeef vervolgens de patentbloem,
    cacaopoeder en bakpoeder boven de kom en mix nog 2 tot 3 minuten, of tot je een mooi beslag hebt.
  4. Hak de Oreokoekjes fijn en roer deze door het beslag.
  5. Meng in een kleine kom de baksoda met de azijn, en roer ook door het beslag.
    Doe het beslag in je ingevette bakvorm en bak de cake in 35 tot 40 minuten gaar in het midden van de oven. Wanneer je erin prikt met een satéprikker moet deze er droog uit komen. Laat de cake goed afkoelen voor je verder gaat.
  6. Verwarm de slagroom in een steelpan totdat het bijna, maar net niet, kookt. Haal van de warmtebron.
  7. Hak de witte chocolade fijn en doe deze in de pan bij de warme room. Laat dit een minuut staan.
  8. Voeg de crème fraîche en poedersuiker toe. Roer goed tot de chocolade gesmolten is.
  9. Giet de topping over de afgekoelde cake en zet de cake in de koelkast, tot de topping stevig is. Dit zal minimaal 2 uur duren.
  10. Pluk de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Snijd de Oreokoekjes en aardbeien voor de versiering in kwarten.
  11. Versier de cake met stukjes aardbei, Oreokoekjes en munt.

Nieuwsgierig geworden naar het kookboek van de kookmutsjes? Lees dan hier onze review, of koop het boek direct bij bol.com en amazon.nl

 

Pin deze Red velvet Oreocake van de Kookmutsjes!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Red velvet Oreocake kookmutjes pin

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close