Red Velvet pancakes zonder kleurstof

Deel met vrienden en familie

Zin in heerlijke red velvet pancakes, maar ben je eigenlijk niet van de grote hoeveelheden kleurstof? Wist je dat je ook Red Velvet pancakes zonder kleurstof kunt maken? Met een beetje hulp van wat bietjes kom je een heel eind. Een feestje op je bord!

Ingrediënten Red Velvet pancakes

2 kleine gekookte bietjes
300 ml melk (waarschijnlijk minder)
200 gr bloem
2 eieren
1 theelepel bakpoeder (geen baking soda)
snuf zout
olie of boter om in te bakken

Optioneel: zakje vanillesuiker, honing, suiker en vanille-extract

Niet nodig: kleurstof 😉

Bereiding

  1. Pureer de bietjes samen met een scheutje melk. Giet over in een schenkkan en vul aan met melk tot je 300 ml bereikt. Waarom doe je dit op deze manier? Elk bietje heeft een ander formaat en het ligt er ook maar net aan hoeveel vocht eruit komt. Met deze manier kom je altijd op de juiste hoeveelheid vocht uit!
  2. Meng de bloem, bakpoeder, eieren en zout met je bietenmengsel tot een mooi glad beslag. Dit kun je gewoon doen met de garde, maar aangezien ik mijn Nutribullet (soort van blender) toch al vies heb gemaakt, doe ik het zelf daarin.
  3. Ga je voor zoete red velvet pancakes? Voeg dan een beetje vanillesuiker of honing toe. Suiker en vanille-extract kan natuurlijk ook.
  4. Verhit op middelhoog vuur wat boter in de pan. Schep wat beslag in de pan. Bak het pannenkoekje tot hij begint te rijzen en hij aan de onderkant gaar is, ongeveer 2 tot 3 minuten. Keer de pannenkoekjes om en laat ze nog eens 2 minuten bakken, totdat ze ook aan de andere kant gaar zijn. Herhaal dit tot je beslag op is. Niet anders dan je normaal gesproken pancakes bakt dus!

Eet smakelijk! Deze keer ging ik voor tropisch fruit, maar deze red velvet pannenkoekjes zijn ook heel erg lekker met chocoladesaus en bramen bijvoorbeeld!

Red velvet pancakes

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close