Red Velvet Trifle met witte chocolademousse en rood fruit is een heerlijk zoet toetje. Twee laagjes heerlijke red velvet cake, romige witte chocolademousse gemaakt van Tony’s Chocolonely Wit Framboos en heerlijk vers fruit om het zoete een beetje te doorbreken. Perfect voor je Valentijn, tenminste, als het je lukt om dit heerlijke dessert te delen en niet helemaal voor jezelf te houden!
Cake en chocolademousse: dat klinkt misschien als veel werk, maar het valt heel erg mee. De basis van de cake is een rolcake en die hoeft maar 7 tot 8 minuten in de oven! Lekker snel dus. De chocolademousse is een kwestie van gesmolten chocolade met slagroom mengen, dat is dus ook het werk niet. Alleen voor het opstijven zul je wat geduld moeten hebben!
Welke kleurstof gebruik je voor Red Velvet Trifle?
Met Red Velvet wordt bedoeld dat het gebak of toetje dat je eet een hint van chocolade heeft en een mooie, duidelijk aanwezige, rode kleur heeft. Ondanks dat er maar één eetlepel cacao in de cake zit, komt de chocolade smaak goed naar voren. Dat gedeelte zit dus goed, maar nu de kleur nog. Het is belangrijk om een kwalitatief goede, sterke kleurstof te gebruiken, zodat je niet teveel nodig hebt. Dat kan namelijk de smaak aantasten en dat willen we niet. Zelf heb ik goede ervaringen met Wilton Gel kleurstof, maar de allerbeste ervaring heb ik met ProGel. Een mespuntje was genoeg om de cake rood te krijgen. Dit zit ook in een tube, wat een stuk schoner werkt dan de potjes gel.
Nieuwsgierig naar meer Red Velvet recepten? Probeer dan ook eens onze:
- Valentijns Red Velvet Chocolademelk
- Red Velvet pancakes zonder kleurstof
- Red velvet Oreocake van de Kookmutsjes
Pin deze Red Velvet Trifle met witte chocolademousse en rood fruit!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden. Naast Valentijn is dit natuurlijk ook een perfect toetje voor Kerst!