Red Velvet Trifle met witte chocolademousse en rood fruit

Red Velvet Trifle met witte chocolademousse en rood fruit is een heerlijk zoet toetje. Twee laagjes heerlijke red velvet cake, romige witte chocolademousse gemaakt van Tony’s Chocolonely Wit Framboos en heerlijk vers fruit om het zoete een beetje te doorbreken. Perfect voor je Valentijn, tenminste, als het je lukt om dit heerlijke dessert te delen en niet helemaal voor jezelf te houden!

Cake en chocolademousse: dat klinkt misschien als veel werk, maar het valt heel erg mee. De basis van de cake is een rolcake en die hoeft maar 7 tot 8 minuten in de oven! Lekker snel dus. De chocolademousse is een kwestie van gesmolten chocolade met slagroom mengen, dat is dus ook het werk niet. Alleen voor het opstijven zul je wat geduld moeten hebben!

Red Velvet Trifle met witte chocolademousse

Welke kleurstof gebruik je voor Red Velvet Trifle?

Met Red Velvet wordt bedoeld dat het gebak of toetje dat je eet een hint van chocolade heeft en een mooie, duidelijk aanwezige, rode kleur heeft. Ondanks dat er maar één eetlepel cacao in de cake zit, komt de chocolade smaak goed naar voren. Dat gedeelte zit dus goed, maar nu de kleur nog. Het is belangrijk om een kwalitatief goede, sterke kleurstof te gebruiken, zodat je niet teveel nodig hebt. Dat kan namelijk de smaak aantasten en dat willen we niet. Zelf heb ik goede ervaringen met Wilton Gel kleurstof, maar de allerbeste ervaring heb ik met ProGel. Een mespuntje was genoeg om de cake rood te krijgen. Dit zit ook in een tube, wat een stuk schoner werkt dan de potjes gel.

Nieuwsgierig naar meer Red Velvet recepten? Probeer dan ook eens onze:

Red Velvet Trifle met witte chocolademousse en rood fruit

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Opstijven 3 uur

Equipment

  • Oven
  • Bakplaat
  • Mixer of garde
  • Pannen en schalen

Ingrediënten

Red Velvet cake

  • 3 eieren (gesplitst)
  • 80 gr kristalsuiker
  • 45 gr gesmolten boter
  • 70 gr bloem
  • 1 eetlepel cacao
  • 0.5 theelepel vanille extract
  • rode kleurstof

Witte chocolademousse

Fruitvulling & Topping

  • 10 verse aardbeien
  • 1 bakje rode bessen
  • 100 ml slagroom (ongeslagen & ongezoet)
  • 1 eetlepel suiker

Instructies

Red Velvet Cake

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Zeef de cacao boven de bloem en schep goed door elkaar.
  • Bekleed je bakplaat met bakpapier.
  • Klop de eiwitten met een mixer met de helft van de suiker stijf en zet dit opzij. Klop vervolgens het eigeel met de rest van de suiker, totdat het luchtig en licht van kleur is. Meng je kleurstof er doorheen.
  • Schep in drie delen het eiwit rustig door het eigeel heen. Het is de bedoeling dat het zo luchtig mogelijk blijft.
  • Schep ook rustig de bloem en gesmolten boter in drie delen door je beslag heen.
  • Smeer je beslag uit over je met bakpapier bedekte bakplaat. Bak de cake in 7-8 minuten gaar. Als je voorzichtig met je vinger op de cake drukt moet de cake terug veren. Haal direct van de plaat en laat afkoelen.
  • Haal 8 rondjes uit je cake die straks in je glaasjes passen. Van wat overblijft kun je een deel verkruimelen om straks bovenop als decoratie te gebruiken en een deel kun je alvast opsnoepen.

Witte chocolademousse

  • Klop de slagroom samen met een lepel suiker, tot het goed lobbig is (net niet stijf).
  • Hak de chocolade fijn en smelt au bain-marie.
  • Schep een grote lepel slagroom bij je witte chocolade en klop stevig door. Schep nu de witte chocolade die je net hebt gemengd bij de rest van de slagroom en schep nu rustig door, tot alles goed vermengd is. Probeer er wat luchtigheid in te houden.

Opbouw

  • Was, droog en snijd je rode fruit.
  • Leg een plakje red velvet onderop in je glaasjes. Vul dit met aardbeien en rode besjes. Zelf ging ik voor een ring aardbeien en in het midden rode besjes.
  • Verdeel hierover de witte chocolademousse en plaats nog een kapje cake.
  • Dek af een laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Afmaken en versieren (vlak voor het serveren)

  • Klop de slagroom met de suiker stijf en versier hier de bovenkant van je toetjes mee.
  • Bestrooi met verkruimelde red velvet cake en nog wat besjes.
Auteur: Mariska
Gang: Dessert
Keuken: American, Engels, Westers
Trefwoord: chocolade, red velvet, zoet

Pin deze Red Velvet Trifle met witte chocolademousse en rood fruit!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden. Naast Valentijn is dit natuurlijk ook een perfect toetje voor Kerst!

Red velvet trifle pin

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close