Red velvet Valentijnstaart: love at first bite

Deel met vrienden en familie

Valentijn + chocolade, zoetsappiger kan het haast niet. Geniet deze Valentijn van een overheerlijke red velvet taart. Love at first bite!

Hands Off My Chocolate is een Nederlands chocolademerk dat je vast al eens in de supermarkt bent tegen gekomen. Zelf ben ik fan van de Caramel Macchiato smaak. Speciaal voor Valentijn komen ze met een red velvet reep met witte chocolade. Voor deze ene keer mag je liefje dan misschien toch wel met zijn handjes aan je chocolade zitten?

Check meteen even mijn Facebook pagina of Instagram account voor een leuke winactie met deze chocolade!

Hands Off My Chocolate Red Velvet White Chocolate

Ingrediënten red velvet Valentijnstaart

Beslag
120 gr boter, op kamertemperatuur + extra voor invetten
300 gram kristalsuiker
2 biologische eieren
240 ml karnemelk
1 theelepel vanille-extract
1 theelepel rode kleurstof (ik ben fan van Wilton gel)
20 gram cacaopoeder
300 gram bloem
1 theelepel baking soda (dus niet bakpoeder, lees hier waarom)
1 eetlepel appelciderazijn

Glaszuur

120 gram boter, op kamertemperatuur
240 gram roomkaas
600 gram poedersuiker
1 theelepel vanille-extract
2 repen HOMC Red Velvet Witte eetbare hartjes

Tip: Heb je geen hartvormige bakvorm, gebruik dan een ronde vorm en een vierkante vorm met een doorsnede van 20cm.

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet je hartvormige of andere twee bakvormen in met boter, bestuif licht met bloem en klop het overtollige bloem uit de vorm.
 2. Klop in een ruime kom boter met de suiker tot een licht en luchtig mengsel; dit kan zowel met de hand- als standmixer. Klop de eieren los, voeg ze geleidelijk toe en klop tot ze helemaal zijn opgenomen.
 3. Meng de karnemelk met het vanille-extract en kleur dit helder rood met de rode kleurstof. Dit moet je op het oog doen, want de intensiteit verschilt per soort en merk kleurstof. Begin met een paar druppels om uit te proberen hoe de kleur wordt.
 4. Zeef de bloem samen met de cacaopoeder.
 5. Voeg al mixende de helft van het karnemelk mengsel bij het beslag, daarna de helft van het bloemmengsel, vervolgens het restant van de karnemelk en de cacaobloem als laatste. Zorg ervoor dat alles is opgenomen en schraap de zijkant van de mengkom schoon met een spatel. Klop door tot het beslag gelijkmatig gekleurd is.
 6. Voeg baking soda en azijn toe en meng goed door het beslag. Verdeel het beslag over de twee bakvormen en bak ze 30-35 minuten in de oven, of tot een satéprikker er schoon en droog uitkomt als je deze in het midden steekt.
 7. Laat de cakes even in de vorm afkoelen en stort ze dan op een rooster. Laat volledig afkoelen.

De taart afmaken

 1. Meng voor het roomkaasglazuur de zachte boter met de roomkaas in een mengkom van een staande mixer (of met een handmixer) en klop tot ze goed gemengd zijn. Voeg geleidelijk de poedersuiker toe, totdat deze volledig is opgenomen.
 2. Meng als laatste het vanille-extract erdoor en klop nog 5 minuten door, totdat het glazuur licht en luchtig is. Pas op dat je niet te lang blijft doorkloppen, anders kan het glazuur iets te vloeibaar worden.
 3. Halveer de twee afgekoelde cakes en snijd de ronde cake ook langs boven doormidden (zodat er vier halve cirkels ontstaan). Leg een theelepel van het glazuur in het midden van een taartschaal of bord en leg hierop één van de vierkante afgekoelde cakes. Zo kan de taart niet wegglijden. Verdeel met een paletmes of de bolle kant van een lepel een deel van het glazuur over de bovenkant van de cake. Plaats hierop de tweede vierkante cake.
 4. Plaats nu de twee onderkanten van de ronde cake tegen het recht stuk van de andere cake aan, zodat de cake de vorm van een hart krijgt. Verdeel over deze twee stukken ook een deel van het glazuur en leg de overige twee halve rondes hier op. Verdeel nu de rest van het glazuur over de gehele cake en laat hem in de koelkast afkoelen.

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. oh wauw.. te smakelijk.. deze taart ziet er fantastisch uit

  1. Doen ze goed bij Handsoff he?

 2. Maakt het voor de boter uit of je margarine of roomboter gebruikt?

  1. Voor de smaak zeker wel. Zeker in het glazuur.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close