Regenboog Flensjes Taart

Deel met vrienden en familie

Regenboog flensjes taat
Een regenboog flensjes taart combineert twee dingen die mij heel vrolijk maken: regenbogen en flensjes. Heerlijk en ook al ziet het er lastig uit, zij is super makkelijk te maken!

Wie mij al langer volgt zal ongetwijfeld wel weten waar ik de inspiratie voor deze taart vandaan heb gehaald, namelijk het Unicorn Café in Bangkok. Daar at ik voor het eerst een flensjes taart in vrolijke kleuren en die moest ik natuurlijk zelf ook gaan maken!

Eén van de meest gestelde vragen die ik heb gekregen over deze regenboog flensjes taart is: “wow, is dat niet ontzettend veel werk om te maken?”. Om eerlijk te zijn vind ik het persoonlijk ontzettend mee vallen. Oké, je bent wel wat langer bezig dan met een normale cake, maar het is niet heel veel meer werk dan een een stapel pannenkoeken bakken.

Een tweede vraag is wat voor kleurstof ik gebruik. Ik heb voor deze taart Wilton Gel colors gebruikt. Die vind ik zelf het makkelijkste en het fijnste werken. Je krijgt er prachtige kleuren van en je hebt maar weinig kleurstof nodig!

Benodigdheden Regenboog Flensjes Taart

250 gr bloem
50 gr suiker
500 ml melk
2 theelepls zonnebloem olie (of een andere neutrale olie)
55 gr boter (gesmolten)
4 middelgrote eieren

boter voor de pan
kleurstof (ik gebruik violet, blauw, groen, geel, oranje en rood)

500ml slagroom
40 gr vanille suiker (5 zakjes)

Handig om te hebben:
– paletmes
– draaiplateau

Bereiding Regenboog Flensjes Taart

 1. Meng de droge ingrediënten (bloem, suiker) met elkaar een grote kom. Klop in een andere kom de eieren los met de olie, gesmolten boter en de melk. Voeg dit vervolgens toe aan je droge mix en klop goed door, tot je een glad mengel hebt.
 2. Verdeel het beslag over zes kommen of bekers en voeg een beetje kleurstof toe. Roer tot je een mooie egale kleur hebt gekregen. Eventueel voeg je wat extra kleurstof toe.
 3. Boter je koekenpan in met een kwast en plaats op middelhoog vuur. Voeg wat beslag toe. Hou de pan goed schuin, zodat het beslag zich goed kan verdelen. Zodra het flensje aan de bovenkant droog aanvoelt draai je hem om en bak je hem nog ongeveer 20 seconden op de andere kant.
 4. Boter de pan weer lichtjes in en herhaal het proces, totdat al je beslag op is. Nu is het belangrijk dat je de flensjes goed laat afkoelen.
 5. Klop ondertussen de slagroom stijf met de vanille suiker.
 6. Plaats het eerste flensje op het draaiplateau en smeer er met een paletmes een dun, gelijkmatig laagje slagroom op. Leg het volgende flensje er bovenop en smeer deze wederom in met slagroom. Herhaal dit, totdat al je flensjes op zijn!

Regenboog crepe taart

Zie je nou, dat is toch helemaal niet zoveel werk als het lijkt? Hoewel deze regenboog flensjes taart zes kleuren heeft, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om minder kleuren te gebruiken. Zelfs met één kleur wordt de taart volgens mij al super leuk! De taart is trouwens ook helemaal niet zo zoet als deze er misschien uit ziet.

Eet smakelijk en veel plezier! Mochten jullie zelf leuke flensjes taarten maken, post deze dan op mijn Facebook of op Instagram met #FlyingFoodies ! Ik ben reuze benieuwd 🙂

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Ziet er superleuk uit.

  1. Mariska Author says:

   Dankje 👍 was zelf ook heel tevreden met het resultaat 😅

 2. Dat ziet er echt grappig uit. Ik ben eigenlijk niet zo heel erg van de kleurstoffen. Heb ze wel altijd in huis voor mijn werk haha… Dus ga dit toch eens een keer proberen. Grappig!

  1. Mariska Author says:

   Zelf ben ik ook meestal niet van de kleurstof, maar hierbij is het zo leuk 😊

 3. Leuk! Ben niet zo’n fan van kleurstof, maar een aantal kleuren kunnen ook natuurlijk. Alleen heel leuk idee! Voorlopig is mijn kleine mannetje nog niet echt van de taart, maar wel dol op pannenkoeken, poffertjes en flensjes. Met meerdere kido’s op de tweede verjaardag die nog ver weg is. Ga ik mischien voor de kleintjes wel voor zo’n variant.

  1. Mariska Author says:

   Kinderen zijn hier inderdaad dol op 🙂

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close