Regenboog wraps met spicy kikkererwten

Deel met vrienden en familie

Regenboog wraps met spicy kikkererwten en limoen koriander dressing foodblogswap
Regenboog wraps met spicy kikkererwten zijn vegan, knapperig en heel gezond. Maar bovenal zijn ze gewoon heel erg lekker én makkelijk te maken. Laat dat nou een van onze favoriete combinaties zijn!

Wie Flying Foodie volgt weet inmiddels wel dat we regelmatig mee doen met een Foodblog swap. Deze keer mocht ik aan de slag met een recept van That Healthy Kitchen van Emma. Het is een blog vol met gezonde recepten, waarvan er veel ook vegan zijn. Geen vervelende combinatie als je het mij vraagt. De foto’s zien er ook nog eens prachtig uit; je krijgt gewoon honger als je er naar kijkt.

Er was genoeg keuze, veel van de recepten passen helemaal in mijn doordeweekse eetstijl. Ik besloot te gaan voor de regenboog wraps. De dag ervoor had ik een nieuw merk volkoren wraps gespot in de supermarkt, die ik graag wilde uitproberen. Zo kon ik mooi twee vliegen in één klap slaan.

Regenboog wraps met spicy kikkererwten en limoen koriander dressing foodblogswap

Ingrediënten Regenboog wraps met spicy kikkererwten

2 (volkoren) wraps
200 gr kikkererwten (gekookt, of uit pot/blik/zak)
0.5 theelepel gemalen komijn
0.25 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel pittige, gerookte paprikapoeder
snuf zout & peper

150 gr verse rode kool
1 oranje puntpaprika
0.25 komkommer

voor de dressing
5 eetlepels yoghurt (ik gebruik kokosyoghurt)
2 eetlepels limoensap
1 bosje koriander

Bereiding Regenboog wraps met spicy kikkererwten

  1. Dep de kikkererwten droog met een schone theedoek. Meng de kruiden (komijn en paprikapoeder) er met zout en peper goed doorheen. Bak ze in ongeveer 10 minuten in een koekenpan, tot ze een beetje knapperig beginnen te worden.
  2. Plaats 3/4 van het bosje koriander, al het limoensap en 2 eetlepels yoghurt in een mixer/blender en mix tot je een gladde, groene saus krijgt. Roer de overige yoghurt er doorheen.
  3. Snijd de rode kool in dunne reepjes, komkommer in plakjes en de puntpaprika in reepjes.
  4. Bekleed elke wrap met de helft van de vulling en besprenkel met de saus en wat van de overgebleven koriander.

Eet smakelijk!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close