Rice Krispies Treats

Deel met vrienden en familie

Rice Krispies Treats is een super populaire Amerikaanse traktatie op basis van gepofte rijst en marshmallows. Deze snacks zijn zoet (heel zoet) en knapperig. Je maakt deze heerlijke traktatie met drie ingrediënten (of vier, als je heel fancy vanille wilt toevoegen!).

Rice Krispies Treats

Rice Krispies Treats is een zoete traktatie die in 1939 bedacht is door Kellogg’s, waarschijnlijk om meer van hun ontbijtgranen te verkopen. En met succes, want ruim 80 jaar later is het nog steeds super populair. De Rice Krispies zijn super knapperig, luchtig en een tikkie hartig, wat een heerlijke tegenhanger is voor het zoete en tikkie plakkerige van de marshmallows. Traditioneel worden ze in reepjes of blokken gesneden, maar eigenlijk kun je ze elke vorm geven.

In Amerika hoef je ze niet eens zelf meer te maken, maar kun je ze in allerlei soorten en maten voorverpakt kopen. Gemak dient de mens, maar stiekem zijn deze treats super simpel en heel leuk zelf te maken. Je hebt niets speciaals nodig om dit recept te kunnen maken, alleen een pan en een spatel (niet zo gek, met een recept uit 1939 natuurlijk). Wel is het handig om wat bakspray te gebruiken; hiermee spray je heel gemakkelijk de kom en spatel in, zodat niet alles blijft plakken.

Rice Krispies met marshmallow

Waar koop je Rice Krispies?

Heb je ze meegenomen uit de USA? Ga je daarvoor naar een speciale expat winkel? Geen paniek, Rice Krispies zijn gewoon te koop in de grote supermarkten, zoals Albert Heijn en Jumbo. Het wordt verkocht in grote blauwe pakken en ze staan bij de cornflakes en andere ontbijtgranen in het vak. Online hebben die supermarkten het sowieso. Een andere optie is gepofte rijst kopen; dit kom je tegen in de supermarkt, maar ook bijvoorbeeld in een notenwinkel.

Amerikaanse rice krispies bars

Marshmallows

Een belangrijk onderdeel van deze gepofte rijst traktatie vormen de marshmallows: ze geven niet alleen smaak, ze zorgen er ook voor dat de hele boel aan elkaar blijft plakken. In mijn ervaring maakt het niet uit of je mini marshmallows, gewone of juist grote gebruikt. De kleur maakt ook niet uit. Ik ga zelf meestal voor de gewone witte variant, aangezien die een stuk goedkoper zijn en je ze toch gaat smelten. Mocht je vegan Rice Krispies willen maken, dan ga je natuurlijk ook voor vegan marshmallows.

Wat wel fijner werkt is een vers pak te hebben wat nog dicht is, of echt maar net open. Als ze wat langer open liggen worden ze taaier en smelten ze wat lastiger.

Rice Krispies Treats

Rice Krispies Treats is een super populaire Amerikaanse traktatie op basis van gepofte rijst en marshmallows. Deze snacks zijn zoet (heel zoet) en knapperig. Je maakt deze heerlijke traktatie met drie ingrediënten (of vier, als je heel fancy vanille wilt toevoegen!).
Porties 16 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten

Kookgerei

 • Pan
 • Mengkom
 • spatel
 • Mes
 • 2 vellen bakpapier voor de vorm en om aan te drukken

Ingrediënten

 • 150 gr Rice Krispies
 • 45 gr boter
 • 285 gr marshmallows
 • 0.5 theelepel vanille extract optioneel
 • bakspray optioneel (olie kan ook, maar werkt iets lastiger)
 • sprinkels optioneel, om te versieren

Instructies

 • Zodra de Rice Krispies bij de marshmallows gaan moet je snel werken, dus een goede voorbereiding is belangrijk.
  Bedek je vorm met bakpapier en spray licht in met bakspray. Spray ook je mengkom, spatel en mes in met bakspray. Dit zorgt ervoor dat het minder plakt en dat gaat je straks enorm helpen.
  bakspray
 • Smelt in de pan eerst rustig de boter en voeg vervolgens de marshmallows toe. Roer door tot de marshmallows helemaal zijn gesmolten.
  45 gr boter, 285 gr marshmallows
 • Voeg eventueel vanille extract toe aan je gesmolten marshmallows en roer door.
  0.5 theelepel vanille extract
 • Meng in je mengkom de Rice Krispies met de gesmolten marshmallows goed door elkaar. Let op, de marshmallows zijn heet!
  150 gr Rice Krispies
 • Giet / schep je mengel in de vorm. Leg een vel bakpapier bovenop en druk alles aan. Niet te hard, maar je wilt er straks mooie blokken van kunnen snijden.
 • Extra vrolijke krispies maken? Bestrooi ze dan nu meteen met sprinkels!
  sprinkels
 • Laat de boel even opstijven, dat duurt afhankelijk van hoe warm het in huis is ongeveer 15 minuten, en daarna kun je Rice Krispies Treats in blokken snijden met het mes dat je (ook weer) met bakspray hebt bespoten.

Notities

De Krispies blijven luchtdicht verpakt een paar dagen goed. Je kunt ze ook invriezen, dan blijven ze ongeveer 6 weken goed. Deze traktatie is alleen zo makkelijk en snel te maken, dat ik ze zelf altijd vers maak.
Auteur: Mariska
Gang: koek, Zoetigheid
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: traktatie, uitdelen, zoet

Pin deze Rice Krispies Treats!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Rice krispie treats

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close