Rijstsalade met zalm en feta-dille dressing

Deel met vrienden en familie

Rijstsalade met zalm en feta-dille dressing is een simpele, maar ontzettend lekker en zonnige maaltijd. Snel te maken en je hebt maar twee pannen nodig! Zowel warm als koud heel erg lekker. Geen zin in vis? Dan kun je dit recept ook heel erg goed vega maken: vervang de zalm door heerlijke noten.

Met het warme weer zit ik altijd een beetje in dubio. Ik wil graag een lichtere maaltijd, maar salade die voornamelijk uit sla bestaat, komt mij vaak al snel mijn neus uit. Een rijstsalade is een prima oplossing. Op de foto’s zie je de variatie met witte rijst, maar het is ook heel erg lekker met bruine rijst. Liever koolhydraatarm? Gebruik dan bloemkoolrijst. Ik maak die het liefste zelf, hier vind je een recept.

Rijstsalade met zalm

Rijstsalade met zalm en feta-dille dressing

voor 2-3 personen

120-150 gr rijst naar keuze
1 flinke broccoli stronk
150 gr tuinerwten (diepvries)
1 mooie moot warm gerookte zalm

Voor de dressing
200 gr feta
15 gr dille
10 gr peterselie
1 teentje knoflook
citroensap
1 eetlepel olijfolie
optioneel: yoghurt

Liever geen vis? Vervang de zalm dan door een handje gehakte walnoten.

  1. Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Zet een flinke pan met water en een snuf zout op en breng aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en kook ze tot ze beetgaar zijn, ongeveer 3 à 4 minuten.  Verwarm de erwtjes op het eind ook nog een minuut mee, deze hoeven maar heel erg kort. Als je wilt dat de erwtjes mooi fris van kleur blijven en niet gaan rimpelen, kun je ze naspoelen met koud water, na het afgieten.
  3. Pluk de zalm voorzichtig uit elkaar. Dit zou heel makkelijk moeten gaan.
  4. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een mixer (zoals een Nutribullet of Magimix), met een kneepje citroensap. Mix, voeg eventueel yoghurt en/of water toe, om de dressing dunner te maken.
  5. Schep de groente en zalm door de rijst. Serveer met de feta-dille dressing.

Eet smakelijk!

Rijstsalade met zalm en broccoli

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close