Risotto met pastinaak en aardpeer, afgemaakt met mooi goudbruin gebakken eekhoorntjesbrood of Koningsoesterzwammen. Stop maar met zoeken, deze risotto wil je maken! Gewoon op het Kerstmenu zetten, dan kun je deze risotto onder noemer van ‘oefenen’ de komende tijd lekker vaak eten!
Risotto met pastinaak en aardpeer
Bij deze bereiding van de risotto wordt de pastinaak lekker zacht en blijft de aardpeer aangenaam knapperig. Over de aardpeer kon mijn testteam het maar niet eens worden. De een vond het juist ontzettend lekker dat er een beetje een knapperige bite in zat, de ander vond het juist wat minder. De oplossing is simpel, wil jij géén knapperige bite in je risotto, rasp je aardpeer dan fijn!
Vegetarisch is dit gerecht al heerlijk, maar wil je er graag wat vlees bij eten, dan zijn uitgebakken stukjes pancetta een aanrader. De paddenstoel is ook optioneel, maar het ziet er wel prachtig uit!
Liefde voor risotto
Bij Flying Foodie zijn we gek op risotto. Van vegan tot met stoofvlees: er komen hier regelmatig heerlijke bordjes risotto op tafel. Gewoon op een doordeweekse dag, want risotto is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk of tijdrovend als er vaak wordt gedacht. Een paar van onze favoriete risottorecepten:
- Kerstrisotto met cranberries, paddenstoelen en geitenkaas
- Gegrilde paprika risotto met burrata!
- Citroen risotto met kip
Risotto is ook altijd een goed idee met de feestdagen. Verwarm de oven voor op 60 graden Celsius (of zo laag als je oven gaat) en zet daar je borden alvast in, terwijl jij de risotto bereidt.
Ben je op zoek naar meer inspiratie voor Kerst? Kijk dan zeker eens op onze Kerstrecepten pagina.
Pin deze Risotto met pastinaak en aardpeer!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.