Risotto met Prosecco, venkel en garnalen

Deel met vrienden en familie

Risotto met Prosecco: hoe lekker klinkt dat? De combinatie met venkel en garnalen maakt het heerlijk fris en zomers. Wees niet bang, risotto is helemaal niet zo moeilijk om te maken als wordt gedacht.

Bij Flying Foodie zijn we gek op risotto, hier vind je dan ook nog meer heerlijke recepten met deze heerlijke Italiaanse rijst.

Ingrediënten Risotto met Prosecco, venkel en garnalen

voor twee personen
1 hele venkel
1 sjalot
130 gram risotto rijst
200ml Prosecco
1 liter bouillon
10 rauwe garnalen
30 gram Parmezaanse kaas, geraspt.
Olijfolie en peper

Bereiding

 1. Snipper de sjalot fijn en snijd de venkel in de lengte door midden en vervolgens in repen. Bewaar wat van de het loof.
 2. Zet een pan op en giet er een flinke scheut olijfolie in. Fruit je sjalot ongeveer 5 minuten en voeg vervolgens de venkel toe. Bak dit samen ook nog eens 6 minuten.
 3. Voeg de risotto rijst toe en roer het goed om. Blus het geheel af met de Prosecco.
 4. Nu begint het hele risotto gebeuren. Giet zodra de Prosecco bijna helemaal opgenomen is door de risotto een flinke lepel bouillon toe en roer het geheel goed door. Zodra de bouillon opgenomen is, voeg je opnieuw een lepel bouillon toe, steeds opnieuw. Dit proces zal ongeveer 20 a 25 minuten in beslag nemen.
 5. Wil je weten of je risotto bijna klaar is? De beste manier is gewoon om te proeven! De harde kern van de risotto rijst moet net aan zacht zijn geworden.
 6. Voeg vlak voor het einde de garnalen toe en roer ze goed door de risotto. Let op, garnalen hoeven maar heel kort en ze garen vanzelf door in de hete risotto. Wanneer je garnalen te lang bakt, worden ze taai en rubberig en dat is zonde!
 7. Haal de pan van het vuur als de garnalen net aan gaar en lichtroze zijn en roer de Parmezaanse kaas er doorheen. Voeg naar smaak wat zwarte peper toe.
 8. Verdeel over twee borden en versier met wat van het venkel loof dat je bewaard hebt.

Eet smakelijk! Bij ons thuis is deze risotto zeker een favoriet 🙂

Risotto met Prosecco, venkel en garnalen

Risotto met Prosecco: hoe lekker klinkt dat? De combinatie met venkel en garnalen maakt het heerlijk fris en zomers. Wees niet bang, risotto is helemaal niet zo moeilijk om te maken als wordt gedacht.
Porties 2 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

 • 1 hele venkel
 • 1 sjalot
 • 130 gram risottorijst
 • 200 ml Prosecco
 • 1 liter bouillon
 • 10 rauwe garnalen
 • 30 gram Parmezaanse kaas geraspt.
 • extra virgin olijfolie
 • peper

Instructies

 • Snipper de sjalot fijn en snijd de venkel in de lengte door midden en vervolgens in repen. Bewaar wat van de het loof.
 • Zet een pan op en giet er een flinke scheut olijfolie in. Fruit je sjalot ongeveer 5 minuten en voeg vervolgens de venkel toe. Bak dit samen ook nog eens 6 minuten.
 • Voeg de risotto rijst toe en roer het goed om. Blus het geheel af met de Prosecco.
 • Nu begint het hele risotto gebeuren. Giet zodra de Prosecco bijna helemaal opgenomen is door de risotto een flinke lepel bouillon toe en roer het geheel goed door. Zodra de bouillon opgenomen is, voeg je opnieuw een lepel bouillon toe, steeds opnieuw. Dit proces zal ongeveer 20 a 25 minuten in beslag nemen.
 • Wil je weten of je risotto bijna klaar is? De beste manier is gewoon om te proeven! De harde kern van de risotto rijst moet net aan zacht zijn geworden.
 • Voeg vlak voor het einde de garnalen toe en roer ze goed door de risotto. Let op, garnalen hoeven maar heel kort en ze garen vanzelf door in de hete risotto. Wanneer je garnalen te lang bakt, worden ze taai en rubberig en dat is zonde!
 • Haal de pan van het vuur als de garnalen net aan gaar en lichtroze zijn en roer de Parmezaanse kaas er doorheen. Voeg naar smaak wat zwarte peper toe.
 • Verdeel over twee borden en versier met wat van het venkel loof dat je bewaard hebt.
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: risotto

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Wat een heerlijk gerecht!

 2. Wou ziet er echt lekker uit, moeite waard om te proberen waarschijnlijk. Het bruisende van de prosecco zal waarschijnlijk ook een flinke frisse smaak meebrengen. Ik ga dit eens proberen!

 3. Goed idee! Eén fles pro secco gaat in ieder geval een mooie bestemming krijgen.

  1. Mariska Author says:

   Krijg zelf ook meteen weer zin om het te maken 😂

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close