Garnalen cocktail 2.0: de rivierkreeftjes cocktail!

Deel met vrienden en familie

Deze Rivierkreeftjes cocktail is een feestelijke, luxe twist op de bekende garnalen cocktail. Makkelijk binnen 10 minuten in elkaar te draaien, zonder dat je gasten het idee hebben dat je de kantjes er vanaf hebt gelopen!

Feestelijk voorgerecht

Een voorgerecht mag best wel feestelijk zijn, toch, maar niet te ingewikkeld. Je moet je daarna vaak ook nog op een hoofdgerecht storten. Een rivierkreeftjes cocktail, hoewel ik gek ben op garnalen, geeft het etentje net even die luxe twist. Een perfect begin dus, als je het mij vraagt. De saus kun je makkelijk van tevoren maken, daarna is het eigenlijk alleen nog maar samenstellen.

Dit recept kun je ook makkelijk omtoveren tot een heerlijke amuse. Plaats het dan niet in een cocktailglas, maar gebruik de witlof blaadjes als amuselepel voor de rivierkreeftjes.

Op zoek naar nog meer feestelijke gerechten, bekijk dan zeker onze Kerstpagina, vol met heerlijke recepten!

Rivierkreeftjes cocktail

Ingrediënten Rivierkreeftjes Cocktail

Voorgerecht voor 4 of 20 amusehapjes

200 gram rivierkreeftjes (gekookt)
3 – 4 stronkjes fijne witlof
3 eetlepels ketchup
2 eetlepels mayonaise
0.5 theelepel worcestersaus
1/8 theelepel gerookte paprikapoeder
cayennepeper

Optioneel: reepjes citroenschil & cress of tuinkers

Bereiding

  1. Snijd de kontjes van de witlof en haal de bladeren los. Was ze voorzichtig en laat goed uitlekken.
  2. Meng de ketchup, mayonaise, worcestersaus en paprikapoeder tot een saus. Voeg een beetje cayennepeper toe, proef en voeg eventueel wat extra toe tot het pittig genoeg is naar jouw smaak.
  3. Schep lepel voor lepel de saus bij de rivierkreeftjes en schep rustig om, tot je de juiste verhouding rivierkreeftjes en saus hebt. Je wilt de rivierkreeftjes niet verzuipen in de saus en het is makkelijker om saus toe te voegen, dan weer weg te halen.
  4. Plaats vijf blaadjes lof in een cocktailglas (ik gebruik een martini glas) en schep hier de rivierkreeftjes in. Herhaal dit voor de volgende glazen.
  5. Versier met een paar reepjes citroenschil en wat cress of tuinkers.

Tip: Je kunt de mayonaise ook vervangen door mascarpone of crème fraîche!

 

Pin deze Rivierkreeftjes cocktail!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
rivierkreeftjes cocktail kerst pin

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close