Robuuste bolletjes zonder te kneden (klaar in 30 minuten)

Deel met vrienden en familie

Wil jij bolletjes zonder te kneden en bijna net zo snel klaar zijn als met een afbak exemplaar? Dan heb ik het recept voor jou!

Vers brood, wie is daar nou niet gek op? Even lekker een vers bolletje bij het ontbijt of bij een kop dampende soep. Het klinkt zo lekker, maar vaak nemen we er de tijd niet voor. Nee, ook ik als food blogger niet. Vaak wordt er dan toch gegrepen naar brood van de supermarkt of ga je voor een afbakbroodje. Met dit recept is dat voor mij in ieder geval verleden tijd.

Deze heerlijke robuuste bollen maak makkelijk in 30 minuten, en ja, dat is inclusief bakken! Je hoeft niet te kneden of het deeg lang te laten rijzen. Leg die afbakbroodjes dus maar weer terug in de kast, vandaag gaan we zelf aan de slag!

Snelle robuuste bollentjes zonder kneden

Ingrediënten Robuuste bolletjes zonder te kneden

150 g zelfrijzend bloem
150 g gewone bloem + extra
0.5 theelepel baking soda
1 snuf zout
200 – 250 ml karnemelk

extra benodigdheden:
bakplaat & bakpapier

Bereiding Robuuste bolletjes zonder te kneden

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bedek een bakplaat met een stuk bakpapier.
  2. Meng eerst de droge ingrediënten door elkaar. Roer er vervolgens met een vork 200 ml karnemelk doorheen. Is het deeg te droog? Voeg dan beetje bij beetje karnemelk toe. Het mag best een beetje plakkerig zijn.
  3. Verdeel het deeg in zes delen. Bloem je handen en rol het grof in bollen. Dit hoeft helemaal niet netjes of secuur te gebeuren, zo worden het mooie rustieke bollen.
  4. Plaats de bollen op de bakplaat en bak ze in 12 tot 15 minuten gaar.

Veel makkelijker kan het niet, toch? Laat je weten hoe ze zijn geworden?

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close