Rode curry Beef Wellington is een echt fusion gerecht. Het combineert al het goede van een Wellington (sappig vlees en een knapperig bladerdeegkorstje) met de heerlijke smaak van rode curry. Om de knipoog naar de klassieke smaken te houden vind ik het zelf leuk om de rode curry wellington met aardappeltoefjes en simpele boontjes te serveren. Eventueel kun je de boontjes nog aanmaken met knoflook, sesamzaadjes en een paar drupjes sesamolie. Niet te gek maken, want dan krijg je teveel tegenstrijdige smaken of wordt het vlees overpowered. Dat zou zonde zijn van het vlees wat je met veel liefde hebt klaar gemaakt.
Elk jaar rond de Kerstdagen komen we met een variatie op de klassieke Wellington, eerder maakten we ook al:
- Zalm Wellington – een variatie met vis
- Beet Wellington – een bijzonder smaakvolle vegan versie met bietjes!
Welk vlees gebruik je voor een Rode curry Beef Wellington?
Zelf gebruikte ik de laatste keer dat ik deze variatie maakte geen rundvlees, maar hert. Het heeft maar een klein vleugje wildsmaak en kan daarom heel goed samen met de sterke smaak van de rode curry. Elk jaar wordt er voor natuurbehoud tussen augustus en februari op herten gejaagd, waarna de geschoten herten naar de poelier gaan, zodat het niet verspild wordt. Hier kun je er meer over lezen, mocht je dit een interessant onderwerp vinden.
Natuurlijk snap ik dat hertenvlees niet voor iedereen de eerste keuze is, je kunt ook ossenhaas gebruiken. Je wilt een mager stuk vlees, en dat is ossenhaas. Je bakt het namelijk maar kort, de rest wordt indirect verwarmd, dus het vet heeft geen mogelijkheid om zacht te worden.