Rode kool uit de Instant Pot

Deel met vrienden en familie

Rode kool uit de Instant Pot. Een echte klassieker, maar dan sneller en makkelijker door gebruik te maken van de Instant Pot of andere multicooker. Slechts 8 minuten op hoge druk!

Rode kool uit de Instant Pot

Rode kool uit de Instant Pot

Rode kool met appeltjes. Heerlijk en ook nog eens ontzettend gezond. Wist je dat 100 gram rauwe rodekool maar liefst 50 mg calcium en 60 mg vitamine C bevat? Zo is het nog eens makkelijk om gezonder te eten!

Inspiratie nodig om deze rode kool mee te combineren? Wat dacht je van:

Rode kool multicooker

Instant Pot

Wij zijn gek op de Instant Pot, je maakt in een handomdraai de meest heerlijke gerechten en vaak nog veel sneller dan normaal. Van deze rode kool tot stoofvlees, of bijvoorbeeld de lekkerste bloemkoolsoep met Parmezaan. De hele avond en nacht iets laten pruttelen? Dat is nu niet meer nodig. Mocht je nog niet helemaal bekend zijn met deze multicooker, kijk dan ook eens op onze pagina met Nederlandse Instant Pot recepten.

Andere multicooker?

Heb jij geen Instant Pot, maar wel een andere multicooker, zoals bijvoorbeeld de Crockpot Express of de Ninja Foodi? Het recept werkt hier ook helemaal prima voor, zolang je multicooker maar een hoge druk functie heeft.

Rode kool uit de Instant Pot

Rode kool uit de Instant Pot. Een echte klassieker, maar dan sneller en makkelijker door gebruik te maken van de Instant Pot of andere Multicooker. Slechts 8 minuten op hoge druk!
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 4 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
HP in de Instant Pot 10 minuten
Totale tijd 24 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 0.5 krop rode kool
  • 1 goede snuf zout
  • 1 appel licht zoet
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 kaneelstokje
  • 2 theelepels witte wijn azijn
  • 2 theelepels witte basterdsuiker
  • 250 ml appelsap of water
  • 1 klont boter eventueel plantaardig

Instructies

  • Haal lelijke bladeren van de buitenkant van de rode kool en snijd in repen. Zelf gebruik ik daar een mandoline voor, maar een groot koksmes werkt ook prima.
    Bestrooi met zout en knijp dit door de kool heen.
  • Was de appel en snijd in blokjes. Doe dit samen met de kool en alle andere ingrediënten in de pot.
  • Sluit de deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je “high pressure” en set je de timer op 8 minuten.
  • Zodra de timer afgelopen is, geef je het minimaal 10 minuten om natuurlijk leeg te lopen. Heb je haast? Ga dan voor de quick release, maar let op, er kan wat rode koolsap mee komen.
  • Kook met de SAUTE functie de saus van de rode kool in tot de gewenst dikte. Meng eventueel een eetlepel maïzena eerst met een eetlepel koud (!!) water en meng dat papje door je saus, zodat deze bindt.

Notities

Variatie tip: vervang de appel door peer!
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht
Keuken: Westers
Trefwoord: Instant Pot, Instant pot vegan, Instant pot vegetarisch, rode kool

Pin deze Rode kool uit de Instant Pot!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Instant Pot rode kool

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Hoihoi…vraagje…als je een volledige NR hebt gedaan, zou je de rode kool met het sap nog even goed kunnen laten doorsudderen op de saute knop en dan vervolgens de kool met sap, heet in een pot gieten en wegzetten (als het afgekoeld is) in je voorraadkast? Een soort van inmaken dus, is dat mogelijk? En zo ja, kan dat dan bijvoorbeeld ook met stoofpeertjes of boontjes? Bij de kool zit azijn en bij de peertjes suiker, maar weet dus niet wat je dan bij boontjes zou kunnen doen, of zou je dit afraden?

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close