Heerlijke rode mul met groene curry en gegrilde paksoi. Dit fancy uitziende gerechtje is gewoon makkelijk binnen 15 minuten klaar. Gebruik die extra tijd dus mooi om zelf groene currypasta te maken (recept) voor het ultieme resultaat van fris en pittig!
Rode mul is een prachtige vis die direct de aandacht trekt bij de visboer door zijn kenmerkende rode huidje. Rode mul staat bekend om zijn hoge gehalte aan omega-3-vetzuren, jodium, ijzer en fosfor, dus het is zowel gezond als lekker. Door zijn hoge vetconcentratie is het ook nog eens een heerlijk smaakvol visje. Het kan dus best wel de kracht van de groene curry aan, zonder dat alle smaak van de vis wegvalt.
Rode mul als voorgerecht of als hoofdgerecht?
Zelf vind ik dit recept ideaal als voorgerecht. Het is licht en prikkelt je smaakzintuigen op zo’n manier dat je trek krijgt in meer. In dat geval is één visje en een halve Shanghai paksoi genoeg. Doordat het zo snel klaar is, kan het ook makkelijk als hoofdgerecht of als doordeweekse maaltijd. In dat geval gebruik je twee visjes en een hele Shanghai paksoi per persoon en serveer je er rijst bij. Jasmijnrijst past het lekkerste bij de smaken van de vis en de groene curry!
Pin deze Rode mul met groene curry en paksoi!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.