Rode mul met groene curry en paksoi

Heerlijke rode mul met groene curry en gegrilde paksoi. Dit fancy uitziende gerechtje is gewoon makkelijk binnen 15 minuten klaar. Gebruik die extra tijd dus mooi om zelf groene currypasta te maken (recept) voor het ultieme resultaat van fris en pittig!
Rode mul is een prachtige vis die direct de aandacht trekt bij de visboer door zijn kenmerkende rode huidje. Rode mul staat bekend om zijn hoge gehalte aan omega-3-vetzuren, jodium, ijzer en fosfor, dus het is zowel gezond als lekker. Door zijn hoge vetconcentratie is het ook nog eens een heerlijk smaakvol visje. Het kan dus best wel de kracht van de groene curry aan, zonder dat alle smaak van de vis wegvalt.

Rode mul met groene curry en paksoit

Rode mul als voorgerecht of als hoofdgerecht?

Zelf vind ik dit recept ideaal als voorgerecht. Het is licht en prikkelt je smaakzintuigen op zo’n manier dat je trek krijgt in meer. In dat geval is één visje en een halve Shanghai paksoi genoeg. Doordat het zo snel klaar is, kan het ook makkelijk als hoofdgerecht of als doordeweekse maaltijd. In dat geval gebruik je twee visjes en een hele Shanghai paksoi per persoon en serveer je er rijst bij. Jasmijnrijst past het lekkerste bij de smaken van de vis en de groene curry!

Rode mul met groene curry

Rode mul met groene curry en paksoi

voorgerecht voor 2 of hoofdgerecht voor 1

2 rode mul
groene currypasta (klik op die link en maak het zelf! Geloof mij, het is echt 100x lekkerder!)

1 Shanghai paksoi
2 eetlepel olie
1 teen knoflook

gekookte jasmijnrijst indien hoofdgerecht of bloemkoolrijst indien je voor koolhydraatarm gaat

zout en olie om in te bakken

optioneel extra: limoen, chilipeper en koriander.

Bereiding

  1. Controleer of je rode mul goed schoongemaakt is. Dit betekent dat je als je met je vingers over de vis strijkt, je geen schalen meer voelt, de vinnen verwijderd zijn en de ingewanden eruit gehaald zijn.
  2. Maak aan beide kanten meerdere schuine sneetjes en bestrooi licht met zout, ook aan de binnenkant. Smeer elk visje in met groene curry. Ik gebruik per vis een flinke eetlepel. Masseer het zachtjes, maar goed in de vis en vul ook de binnenkant van de vis. Laat dit even lekker intrekken, terwijl we met de paksoi verder gaan.
  3. Snijd de paksoi in de lengte door. Pers twee teentjes knoflook uit en roer die door de olie met wat zout. Smeer de paksoi aan de snijzijde in met de knoflookolie. Duw de stukjes knoflook goed tussen de stelen van de paksoi.
  4. Verwarm een grillpan en grill de paksoi tot de bladeren knapperig beginnen te worden en de steel sappig is.
  5. Verwarm een goede hoeveelheid olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Afhankelijk van hoe dik jouw rode mul is bak je ze 2-3 minuten aan elke kant op middenhoog vuur. Draai voorzichtig om.
  6. Serveer met de gegrilde paksoi als voorgerecht, of met rijst en paksoi als je er een hoofdgerecht van maakt!

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close