Rode wijnsaus is heerlijk bij een stukje rood vlees, maar smaakt ook heel erg goed bij een stamppot. Een echte klassieker, die je gerecht helemaal afmaakt. Een goede saus geeft een goed gerecht net dat kleine setje naar perfect.
Rode Wijnsaus
Sauzen kunnen voor de onervaren kok eng lijken, maar wees gerust, rode wijnsaus is helemaal niet moeilijk te maken. Zorg er alleen wel voor dat je boter goed koud is! En natuurlijk moet de wijn lekker genoeg zijn om ook gewoon zo te drinken.
Je kunt de saus nu warm houden tot je hem gaat gebruiken. Zorg er wel voor dat de saus niet meer aan de kook raakt, want dan is de kans zeer groot dat hij gaat schiften. Heerlijk bij een stukje hertenbiefstuk; een echt Kerst gerecht!
Kerstsaus
Rode wijnsaus is het hele jaar rond heerlijk, maar het is ongekend populair tijdens de feestdagen. Grote kans dat jij dit nu ook leest met je Kerstmenu in je achterhoofd. Met alleen een saus ben je natuurlijk nergens. Gelukkig hebben we hele pagina voor je, vol met Kerstrecepten.
Een gewoon goede aardappelpuree is altijd erg populair, want die neemt de saus zo lekker op!
Pin deze Rode wijnsaus!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Dit recept ga ik zeker onthouden!