Rode wijnsaus

Deel met vrienden en familie

Rode wijnsaus is heerlijk bij een stukje rood vlees, maar smaakt ook heel erg goed bij een stamppot. Een echte klassieker, die je gerecht helemaal afmaakt. Een goede saus geeft een goed gerecht net dat kleine setje naar perfect.

Rode Wijnsaus

Sauzen kunnen voor de onervaren kok eng lijken, maar wees gerust, rode wijnsaus is helemaal niet moeilijk te maken. Zorg er alleen wel voor dat je boter goed koud is! En natuurlijk moet de wijn lekker genoeg zijn om ook gewoon zo te drinken.

Je kunt de saus nu warm houden tot je hem gaat gebruiken. Zorg er wel voor dat de saus niet meer aan de kook raakt, want dan is de kans zeer groot dat hij gaat schiften. Heerlijk bij een stukje hertenbiefstuk; een echt Kerst gerecht!

Kerstsaus

Rode wijnsaus is het hele jaar rond heerlijk, maar het is ongekend populair tijdens de feestdagen. Grote kans dat jij dit nu ook leest met je Kerstmenu in je achterhoofd. Met alleen een saus ben je natuurlijk nergens. Gelukkig hebben we hele pagina voor je, vol met Kerstrecepten.

Een gewoon goede aardappelpuree is altijd erg populair, want die neemt de saus zo lekker op!

Rode wijnsaus

Rode wijnsaus is heerlijk bij een stukje rood vlees, maar smaakt ook heel erg goed bij een stampot. Een echte klassieker, die je gerecht helemaal afmaakt. Een goede saus geeft een goed gerecht net dat kleine setje naar perfect.
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min

Kookgerei

  • Steelpan
  • Zeef
  • garde

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 3 takjes tijm vers
  • 1 blaadje laurier
  • roomboter om in te bakken
  • 180 ml fond bijvoorbeeld Touch of Taste
  • 400 ml rode wijn
  • 100 gr ongezouten roomboter (in blokjes en koud!!!)

Instructies

  • Snipper de ui en het teentje knoflook fijn. Smelt een klont roomboter in een pan op midden-hoog vuur en fruit hier je ui en knoflook in.
    1 sjalot, 1 teen knoflook, roomboter
  • Voeg de takjes tijm en de blaadjes laurier toe, gevolgd door de rode wijn en de fond. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens 20 minuten pruttelen, tot de rode wijnsaus ongeveer tot de helft is ingedikt.
    3 takjes tijm, 1 blaadje laurier, 180 ml fond, 400 ml rode wijn
  • Zeef vervolgens de saus. Dit kun je het beste doen boven een andere koude pan.
  • Klop er nu snel de klontjes koude boter doorheen. Dit zorgt ervoor dat de saus afkoelt, dikker en romiger wordt en een mooie glans krijgt. Het is echt belangrijk dat de boter goed koud is, anders werkt dit proces niet. De kans bestaat dan dat je saus gaat schiften en dat is precies wat je niet wilt!
    100 gr ongezouten roomboter
Auteur: Mariska
Gang: saus
Keuken: Frans
Trefwoord: kerst, kerst bijgerecht, oestersaus, rode wijn, wijn

Pin deze Rode wijnsaus!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Rode wijnsaus recept

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Dit recept ga ik zeker onthouden!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close