Roerbak noodles met biefstuk in oestersaus

Deel met vrienden en familie

Noodles met biefstuk in oestersaus is een heerlijk roerbakrecept. Malse reepjes biefstuk, paprika, snijbonen en natuurlijk van die lekkere sappige noodles. De marinade met onder andere oestersaus en knoflook dubbelt als saus, die je trouwens heel makkelijk zelf maakt. Geen zakjes nodig voor dit recept!

Roekbak Noodles met biefstuk in oestersaus

Noodles met biefstuk

Dit heerlijke recept staat makkelijk binnen 30 minuten op tafel. Doordat je de snijbonen bij de noodles in de pan kookt, heb je slechts twee pannen nodig. Je kunt de snijbonen ook roerbakken als je dat lekkerder vindt. Het duur ongeveer even lang. Geen fan van snijbonen? Gebruik dan broccoli, bimi, sperziebonen of bijvoorbeeld sugar snaps. Wil je nog wat meer crunch toevoegen aan je maaltijd? Sprenkel dan wat sesamzaadjes en/of stukjes fijngesneden lente ui bovenop.

Roerbak maaltijdbiefstuk met oestersaus

Biefstuk in oestersaus

Dit recept is gebaseerd op een recept dat ik uit Thailand ken: Beef in Oystersauce, oftewel: biefstuk in oestersaus. Daar krijg je er standaard witte Jasmijnrijst bij (ook heel lekker!) en vaak alleen paprika als groente. Toen ik in mijn studietijd 10 weken door Thailand reisde was het een van de weinige gerechten, naast fried rice, die je goedkoop kon krijgen zonder chili. Een aangename afwisseling van alle pittige curries. Tegenwoordig maken ze veel gerechten een stuk milder in toeristische gebieden.

Noodles met biefstuk in oestersaus

Noodles met biefstuk in oestersaus is een heerlijk roerbakrecept. Malse reepjes biefstuk, paprika, snijbonen en natuurlijk van die lekkere sappige noodles. De marinade met onder andere oestersaus en knoflook dubbelt als saus, die je trouwens heel makkelijk zelf maakt. Geen zakjes nodig voor dit recept!
Porties 2 ruime porties
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten

Kookgerei

  • Grote pan of wok
  • Vergiet

Ingrediënten

  • 200-250 gr biefstuk
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels oestersaus
  • 0.5 eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel neutrale olie
  • 0.5 theelepel bruine suiker
  • 150 gr mie (8 nestjes)
  • 200 gr snijbonen
  • 1 rode puntpaprika
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Instructies

  • Snijd je biefstuk in dunne reepjes en bestrooi met een heel klein beetje zout. Wil je malse plakjes, snijd de biefstuk dan tegendraads in plakjes. Snijd de knoflook grof in stukjes. Je wilt het niet persen, want dan wordt de smaak te intens en je wilt juist kleine stukjes knoflook zien in je eindresultaat!
  • Meng de oestersaus, neutrale olie, rijstazijn, suiker en knoflook goed door elkaar en laat de biefstuk hierin marineren, terwijl we doorgaan met de rest.
  • Neem een grote pan met water en breng deze aan de kook met een snuf zout. Kook hier je mie in, zoals aangeven op de verpakking, zet een timer. Voor de mijne was het 12 minuten, maar het kan verschillen per merk. Snijd ondertussen de puntpaprika in dunne reepjes.
  • Voeg zodra er nog 8 minuten op de timer staan de snijbonen toe aan het kokende water met de mie. Giet af zodra de timer afgaat en spoel na met koud water.
  • Verwarm wat olie in een grote koekenpan of wok. Bak hier kort de paprika in op hoog vuur, ongeveer 1 minuut en voeg de biefstuk en alle marinade toe. Bak de biefstuk net aan gaar, dit zal niet meer dan 2-3 minuten in beslag nemen, afhankelijk van hoe dun je de biefstuk gesneden hebt.
  • Voeg de mie en snijbonen toen en schep goed door, zodat alles goed vermengd is. Breng op smaak met flink wat zwarte peper!
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: makkelijk, noodles, roerbak, snel

Pin deze Roerbak Noodles met biefstuk in oestersaus!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden. Een win-win situatie als je het mij vraagt 😉

Roekbak Noodles met biefstuk in oestersaus

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Petra Van Schendel says:

    Hoe maak ik zelf de oestersaus?

    1. Mariska Author says:

      Dat is nogal een proces. Mag ik vragen waarom je het zelf zou willen maken?

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close