Noodles met biefstuk in oestersaus is een heerlijk roerbakrecept. Malse reepjes biefstuk, paprika, snijbonen en natuurlijk van die lekkere sappige noodles. De marinade met onder andere oestersaus en knoflook dubbelt als saus, die je trouwens heel makkelijk zelf maakt. Geen zakjes nodig voor dit recept!
Noodles met biefstuk
Dit heerlijke recept staat makkelijk binnen 30 minuten op tafel. Doordat je de snijbonen bij de noodles in de pan kookt, heb je slechts twee pannen nodig. Je kunt de snijbonen ook roerbakken als je dat lekkerder vindt. Het duur ongeveer even lang. Geen fan van snijbonen? Gebruik dan broccoli, bimi, sperziebonen of bijvoorbeeld sugar snaps. Wil je nog wat meer crunch toevoegen aan je maaltijd? Sprenkel dan wat sesamzaadjes en/of stukjes fijngesneden lente ui bovenop.
Biefstuk in oestersaus
Dit recept is gebaseerd op een recept dat ik uit Thailand ken: Beef in Oystersauce, oftewel: biefstuk in oestersaus. Daar krijg je er standaard witte Jasmijnrijst bij (ook heel lekker!) en vaak alleen paprika als groente. Toen ik in mijn studietijd 10 weken door Thailand reisde was het een van de weinige gerechten, naast fried rice, die je goedkoop kon krijgen zonder chili. Een aangename afwisseling van alle pittige curries. Tegenwoordig maken ze veel gerechten een stuk milder in toeristische gebieden.
Pin deze Roerbak Noodles met biefstuk in oestersaus!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden. Een win-win situatie als je het mij vraagt 😉
Hoe maak ik zelf de oestersaus?
Dat is nogal een proces. Mag ik vragen waarom je het zelf zou willen maken?