Feestelijke romige chocolade kransjes

Deel met vrienden en familie

Romige chocolade kransjes zijn een klein feestje. Serveer ze gewoon zo, of hang ze lekker feestelijk met een lintje in de boom. Kopen bij een goede banketbakkerij is natuurlijk een optie, maar zelf maken is veel leuker.

Kerst en chocolade gaan natuurlijk hand in hand met elkaar. Kerstkransjes horen er natuurlijk helemaal bij, lekker bij een stomende kop thee of nog lekkerder: een heerlijke Kerst chocolademelk. Ik maakte deze kransjes ruim voor Kerst en ik vermoed dat ik een nieuwe batch moet gaan maken, want de feestdagen gaan ze niet halen.

Wil je een extra smaak toevoegen? Een theelepeltje vanilleextract of wat sinaasappelrasp combineert erg lekker met chocolade.

Romige chocolade kransjes met spikkels

Ingrediënten Romige chocolade kransjes

100 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
300 gr chocolade (ik ga zelf voor puur)

Optioneel: spikkels! Hoewel ze met spikkels veel feestelijker zijn, vind ik ze zelf lekkerder zonder. Met spikkels wordt het heerlijke romige van de chocolaatjes onderbroken door harde bolletjes.

Overige benodigdheden: bakpapier, spuitzak met spuitmondje

Bereiding

  1. Klop de boter goed los en luchtig. Zelf doe ik dit met een elektrische mixer.
  2. Smelt tweederde van de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Roer de overgebleven chocolade hier doorheen. Dit doe je, zodat de gesmolten chocolade alvast een beetje afkoelt.
  3. Meng de gesmolten chocolade met de luchtige boter. Dit kan gewoon met een spatel, je hoeft dit niet op te kloppen. Breng eventueel op smaak met een snuf zout.
  4. Schep de chocolade in een spuitzak met een stervormig mondje. Bedek een plaat of plank met een stuk bakpapier en spuit hier kransjes op. Lopen je kransjes helemaal uit? Dan is de chocolade toch nog te warm, laat de zak even afkoelen en probeer het dan nog eens.
  5. Bestrooi de kransjes eventueel met vrolijke spikkels en laat de chocoladekransjes opstijven in de koelkast.

Kerstkransjes van chocolade

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close