Romige courgette soep met Boursin

Courgette soep met Boursin

Courgette soep met boursin, hoe lekker klinkt dat? Waarschijnlijk nog beter als ik je ga vertellen dat je hem gewoon binnen 30 minuten bij je op de tafel kan hebben staan!

Met courgette kun je echt van alles. Grillen, bakken, rauw in een salade, je kan het zo gek niet bedenken. Courgette soep is zeker één van mijn favoriete bereidingen van courgette. Heus niet alleen omdat er ook nog eens Boursin in zit ;). Een heerlijk recept voor een lekker bordje soep!

Hoewel ik normaal gesproken niet zo snel grijp naar pakjes en zakjes, maak ik voor Boursin (en Paturain trouwens) duidelijk een uitzondering. Het is echt mijn guilty pleasure. Als kind was ik al verslaafd aan dit stinkende goedje! Heerlijk. Het geeft deze soep net even dat extra’s dat het nodig heeft. Met de grote hoeveelheid groente in deze soep, vind ik het best kunnen. Boursin is trouwens ook heerlijk in de pasta!

Benodigdheden Courgette Soep met Boursin

2 grote courgettes (of 3 kleine)
1 liter groente bouillion
1 uitje grof gesnipperd
75 gram Boursin
Olijfolie, zout & peper

Bereiding Courgette Soep met boursin

Deze soep is zo makkelijk om te maken, een kind kan de was doen:

  1. Fruit je ui met wat olie in je soeppan. Snijd ondertussen je courgettes in stukjes. Zorg ervoor dat de stukjes ongeveer even groot zijn, zodat ze gelijkmatig gaar worden.
  2. Voeg de gesneden courgettes toe aan je pan. Roer het af en toe door, zodat alle stukjes gebakken worden.
  3. Na ongeveer 5 minuten voeg je de bouillon toe en breng je het geheel aan de kook. Laat de courgette ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan
  4. Pureer je soep nu met de staafmixer. Niet meteen op de hoogste stand, anders zit alles onder de courgette spetters.
  5. Roer de boursin door de soep heen en breng eventueel op smaak met wat zout en peper.

Met een staafmixer  gaat het pureren van de soep het eenvoudigst, maar je kunt het ook in een blender of een foodprocessor doen. Doe het wel in batches, anders heb je kans dat door de warmte het geheel uit je blender springt en dan kan je jezelf vies verbranden. Deze soep is lekker, maar echt niet lekker genoeg om er brandwonden aan over te houden.

Eet smakelijk!

11 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *