Romige satésaus met kokosmelk die je helemaal zelf thuis kan maken, zonder zakjes en pakjes. Met een heel klein beetje meer moeite krijg je een saus die veel lekkerder is. Wat wil je nog meer?
Jaren geleden (in denk dat het wel meer dan 10 jaar geleden is) leerde een Indonesische dame mij hoe je satésaus maakt zonder zakjes en pakjes. Sindsdien heb ik eigenlijk nooit meer satésaus uit de supermarkt gekocht. Inmiddels heb ik eindeloos gevarieerd met het recept, maar de basis is altijd hetzelfde: pindakaas, knoflook en ketjap.
Deze versie wordt romig door het gebruik van kokosmelk. Zelf gebruik ik bijna altijd verse knoflook en gember bij dit recept. Dit doe ik vooral omdat ik het toch altijd in huis heb, maar je kunt gerust de gedroogde poeder variant gebruiken.
De pindakaas die ik gebruik is pindakaas zonder toevoegingen, dus ook zonder suiker. Gebruik jij pindakaas met suiker, begin dan eerst met een halve eetlepel ketjap.
Eet smakelijk! Ik hoef jullie vast niet uit te leggen waar je deze satésaus allemaal bij kunt eten..!
Pin deze Romige satésaus met kokosmelk!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.