Romige satésaus met kokosmelk

Deel met vrienden en familie

Romige satésaus met kokosmelk die je helemaal zelf thuis kan maken, zonder zakjes en pakjes. Met een heel klein beetje meer moeite krijg je een saus die veel lekkerder is. Wat wil je nog meer?

Jaren geleden (in denk dat het wel meer dan 10 jaar geleden is) leerde een Indonesische dame mij hoe je satésaus maakt zonder zakjes en pakjes. Sindsdien heb ik eigenlijk nooit meer satésaus uit de supermarkt gekocht. Inmiddels heb ik eindeloos gevarieerd met het recept, maar de basis is altijd hetzelfde: pindakaas, knoflook en ketjap.

Deze versie wordt romig door het gebruik van kokosmelk. Zelf gebruik ik bijna altijd verse knoflook en gember bij dit recept. Dit doe ik vooral omdat ik het toch altijd in huis heb, maar je kunt gerust de gedroogde poeder variant gebruiken.

recept satesaus zonder pakjes of zakjes

De pindakaas die ik gebruik is pindakaas zonder toevoegingen, dus ook zonder suiker. Gebruik jij pindakaas met suiker, begin dan eerst met een halve eetlepel ketjap.

Eet smakelijk! Ik hoef jullie vast niet uit te leggen waar je deze satésaus allemaal bij kunt eten..!

Romige satésaus met kokosmelk

Romige satésaus met kokosmelk die je helemaal zelf thuis kan maken, zonder zakjes en pakjes. Met een heel klein beetje meer moeite krijg je een saus die veel lekkerder is. Wat wil je nog meer?
Porties 3 personen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 stukje gember
  • 1 scheut neutrale olie
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 125-150 ml kokosmelk
  • sambal naar smaak

Instructies

  • Rasp de gember en doe hetzelfde met de knoflook (persen kan natuurlijk ook).
    1 teentje knoflook, 1 stukje gember
  • Verwarm een beetje olie in een pannetje en fruit hierin de knoflook samen met de gember.
    1 scheut neutrale olie
  • Voeg na een minuut of 2 à 3 de ketjap manis toe. Roer goed door en voeg de pindakaas toe. Roer weer goed door.
    1 eetlepel ketjap manis, 3 eetlepels pindakaas
  • Schud of roer de kokosmelk goed door. Voeg een klein beetje kokosmelk toe, roer door en voeg de rest van de kokosmelk toe. Goed blijven roeren.
    125-150 ml kokosmelk
  • Proef de romige satésaus en pas hier en daar wat aan, naar smaak. Als van pittig houd kan je ook sambal toevoegen. Als van pittig houd kan je ook sambal toevoegen.
    sambal

Notities

De pindakaas die ik gebruik is pindakaas zonder toevoegingen, dus ook zonder suiker. Gebruik jij pindakaas met suiker, begin dan eerst met een halve eetlepel ketjap.
Auteur: Mariska
Gang: saus
Keuken: Indonesisch
Trefwoord: bbq, pindasaus

Pin deze Romige satésaus met kokosmelk!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

recept romige satesaus met kokosmelk

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close