Vegan risotto met paddenstoelen! Ondanks dat deze risotto geen dierlijke producten bevat is het nog steeds heerlijk smeuïg, hartig en een feestje om te eten. De bereiding scheelt bijna niets van het maken van ‘normale’ risotto, je gebruikt alleen een paar andere ingrediënten. Alle ingrediënten die ik heb gebruikt, zijn gewoon te koop in de supermarkt.
Bij Flying Foodie zijn we gek op het maken van risotto. Toegegeven, het is niet een van de snelste recepten, maar zelf vinden we het heerlijk rustgevend om even gefocust te zijn in de keuken en nergens anders aan te denken. Lekkere bouillon opscheppen en door de steeds dikkere rijst heen roeren. Bij de vegan versie is dat gelukkig niet heel veel anders.
Op zoek naar meer vegan recepten? Probeer dan eens onze:
- Vegan rendang bomvol smaak
- Gado Gado
- Heerlijke rode linzen dahl
- Geroosterde bloemkoolsoep met truffelolie en paddenstoelen
- Vegan weekmenu vol zomerse gerechten
Hoe maak je vegan risotto zonder kaas?
Kaas is, wat mij betreft, een essentieel onderdeel van risotto. Het geeft net die extra smaak, zoutigheid en umami aan de risotto. Alleen kun je bij een vegan risotto natuurlijk geen Parmezaanse kaas of burrata gebruiken. Zelf gebruik ik Oatly! Haver Cuisine Fraiche voor de romigheid, maar je kunt ook een klein scheutje vegan kookroom gebruiken of zelfs yoghurt. Ik zou dan wel voor een neutrale smaak gaan en niet voor kokos. Voor de kazige umami smaak gebruik ik zelf Willicroft Parmesan, maar edelgistvlokken werken ook prima. Ik heb beiden geprobeerd en het voordeel van Willicroft is dat het wat meer structuur heeft en dat vind ik zelf wel een lekker contrast in dit recept.
Uiteraard kun je met deze tips ook andere risotto recepten vegan maken!
Pin dit recept om het niet te vergeten!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.