Roze gevulde eieren

Deel met vrienden en familie

Wat een plaatje hè, deze roze gevulde eieren? Ze pakken meteen je aandacht en smaken ook nog eens super lekker. Wie is er niet gek op gevulde eieren? We krijgen de prachtige roze kleur heel gemakkelijk zonder kleurstof!

Roze gevulde eieren

Deze mooie roze eieren vullen we met een eenvoudige vulling met onder andere eigeel en mayonaise. Zelf houden we hem geel, een mooi contrast met de roze rand, maar je kunt ook een paar drupjes bietensap toevoegen aan je vulling voor een mooie roze vulling. Je kunt ook de vullingen van de volgende recepten gebruiken voor de roze gevulde eieren:

Of je gebruikt je eigen (familie)recept voor gevulde eitjes!

roze eieren kleuren zonder kleurstof

Eieren kleuren zonder kleurstof

Eieren kun je heel makkelijk kleuren zonder (chemische) kleurstof. Voor deze roze versie gebruiken we bietensap, maar je kunt met verschillende groenten en kruiden eieren in nog veel meer kleuren toveren:

  • Geel: kurkuma
  • Roze, rood, paars: schillen van rode ui, rode biet, vlierbessen, hibiscusthee
  • Blauw: rodekool of bosbessen
  • Groen: spinazie, peterselie of brandnetel
  • Bruin: koffie of thee

Roze gevulde eieren

Wat een plaatje hè, deze roze gevulde eieren? Ze pakken meteen je aandacht en smaken ook nog eens super lekker. Wie is er niet gek op gevulde eieren? We krijgen de prachtige roze kleur heel gemakkelijk zonder kleurstof!
Porties 12 hapjes
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Intrekken 4 uur
Totale tijd 4 uur 15 minuten

Ingrediënten

Roze eieren

  • 6 eieren
  • 400 ml bietensap
  • 1 theelepel azijn ik gebruik rijstazijn
  • 1 snufje zout

Vulling voor de roze eieren

  • mayonaise
  • 0.25 theelepel kurkuma
  • 0.25 theelepel kerriepoeder
  • 2 drupjes ketchup

Instructies

  • Kook je eieren hard, ik gebruik meestal mijn Instant Pot. Laat ze goed schrikken en schil ze.
  • Giet de bietensap in een maatbeker met azijn en zout er doorheen. Nu mogen de eieren er voorzichtig bij. In het begin kan het handig zijn om een prop te maken van een stuk bakpapier en deze bovenop te duwen om de eieren onder te houden.
  • Laat dit een tijd intrekken: hoe langer, hoe dieper de kleur wordt. Het resultaat van de foto's is bereikt na 4 tot 5 uur.
  • Haal de eieren voorzichtig uit het sap, dep ze droog met een stuk keukenrol en snijd ze doormidden.
  • Haal het eigeel eruit en prak fijn. Roer er 2 eetlepels mayo doorheen. Blijf mayo toevoegen tot het mooi smeuïg is. Voeg eventueel ook een klein beetje ketchup toe. Niet teveel, anders wordt het te zoet en te dun.
  • Roer er kurkuma, kerrie en zout doorheen. Proef even en voeg eventueel extra kerrie toe. De sterkte kan nogal verschillen.
  • Schep de eivulling in een spuitzakje. Spuit de vulling in je lege roze eitjes.
Auteur: Mariska
Gang: amuse, Appetizer, hapje
Keuken: Westers
Trefwoord: bieten, eieren, gevulde eieren, hapje, koolhydraatarm, paasrecept, snack

Pin deze Roze gevulde eieren

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Roze gevulde eieren

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close