Rucola pesto (lekker goedkoop!)

recept rucola pesto
Heb je wel eens geprobeerd rucola pesto te maken?  Het is een stuk goedkoper dan basilicum! Natuurlijk smaakt het wel net even wat anders, maar afwisseling is altijd leuk toch?

Deze rucola pesto verschilt heel weinig van normale pesto; het enige verschil is dat je basilicum vervangt door rucola. Ik gebruik al vaker rucola in mijn pesto’s, vaak als ik net even te weinig basilicum in huis heb voor mijn pesto. Hoewel ik gek ben op rucola heb ik op één of andere manier altijd wel een restje over, waar ik dan meestal niets meer mee doe. Om te zorgen dat het niet ligt te verleppen in mijn koelkast, besloot ik er een lekkere rucola pesto van te maken!

Benodigdheden rucola pesto

2 flinke handen rucola
100gr pijnboompitten
70gr Parmezaanse kaas  (geraspt)
1/2 of 1 knoflookteen
sap van een kwart citroen
lekkere olijfolie
snufje zout en peper

Bereiding rucola pesto

  1. Rooster de pijnboompitten even kort in een droge pan, zonder vet of olie, tot ze goudbruin en heerlijk geurig zijn. Dit is trouwens een optionele stap, maar ik vind het de de rucola pesto net even wat extra’s geven.
  2. Hak eerst de knoflook fijn in de keukenmachine, blender of vijzel. Voeg daar de rucola, pijnboompitten en kaas aan toe en maal het geheel tot een groene massa.
  3. Voeg nu beetje bij beetje de olijfolie toe, tot je een smeuïge massa krijgt. Even proeven, wat citroensap toevoegen en eventueel op smaak brengen met zout en peper.

Krijg je de pesto niet in één keer op dan kan je hem, mits goed verpakt, nog 1 á 2 weken goed bewaren in de koelkast. Dit doe je door de rucola pesto in een afsluitbaar potje te plaatsen met een dun laagje olie boven op. Dit laatste gaat verkleuren tegen. Twee weken niet lang genoeg? Bewaar je pesto dan in de vriezer, bijvoorbeeld in ijsblokvormpjes. Hoe kleiner je vormpjes zijn, hoe sneller je pesto weer zal ontdooien, zodra je hem nodig hebt!

Wist je dat we op Flying Foodie nog veel meer pesto recepten hebben? Hier kan je ze allemaal vinden.

 

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *