Salade met zoete aardappel en rode curry dressing

Deel met vrienden en familie

Zin in een lekkere salade met een beetje pit? Ga dan zeker voor deze babyspinazie salade met zoete aardappel en rode curry dressing. Paar roosjes broccoli erbij en je bent helemaal gezond bezig, zonder dat het saai wordt. Inleveren op smaak gaan we natuurlijk niet doen :).
Deze goed vullende salade is glutenvrij en vegan (mits je de juiste currypasta gebruikt). Zelf maak ik mijn Thaise currypasta helemaal zelf: dat is niet alleen veel lekkerder, mijn versie is ook nog eens vegan. Veel andere currypasta’s bevatten namelijk een kleine hoeveelheid garnalenpasta. Mijn recept vind je hier. Superhandig om een grotere hoeveelheid te maken en kleine porties in te vriezen.

Salade met zoete aardappel en rode curry

Ingrediënten Salade met zoete aardappel en rode curry dressing

voor twee flinke lunch salades

3 mediumgrote zoete aardappels
1 theelepel van elk: kurkuma, komijn-, knoflook- en koriander
poeder
1 eetlepel olie
snuf zout
1 stronk broccoli
handje pinda’s

Rode curry dressing
sap 1 limoen
1 eetlepel rode currypasta
2 eetlepels olie
4 eetlepels romige kokosmelk
snufje zout
palmsuiker of agavesiroop naar smaak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed de bakplaat met een bakpapier.
  2. Schil de zoete aardappelen, snijd in blokjes en meng met de kurkuma, komijn-, knoflook- en koriander
poeder, een eetlepel olie en snufje zout. Dit gaat het makkelijkst met je handen. Bak 20 minuten in het midden van de oven.
  3. Zet een pan met water met een snufje zout op, breng aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en kook die gaar in de pan, een paar minuten duurt dat. Giet af en zet apart tot de aardappel klaar is.
  4. Meng de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar, proef en voeg naar smaak nog wat palmsuiker of limoensap toe.
  5. Verdeel de babyspinazie over twee borden en daarop de zoete aardappel. Serveer met de rode curry dressing.

PS: dit is ook makkelijk een dag of twee van tevoren te maken en makkelijk mee te nemen. Houd de dressing dan wel apart.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close