Salade Niçoise met tonijn, haricots verts, ei en komkommer is een heerlijke zomerse salade. Perfect in haar eenvoud. Super snel klaar en je hebt amper afwas. Hier staat deze salade soms wel drie keer per week op tafel. Als flinke lunch of als koolhydraatarme maaltijdsalade.
Salade Niçoise met tonijn
Er is, hoewel er ook een hoop mensen zijn die anders beweren, geen vast recept voor Salade Niçoise. Er bestaan inmiddels ontzettend veel variaties op, eigenlijk net zoals bij nasi. Een salade is een ‘Salade Niçoise’ wanneer het een combinatie is van vis, groente en ei. Wat voor groente of vis staat helemaal niet vast. In dit recept maken we gebruik van twee soorten vis: naast tonijn gaat er ook ansjovis in de dressing. Zelf gebruik ik altijd dezelfde dressing als die voor een Caesar Salade, die ik meestal zelf maak. Soms ben ik lui en koop ik een flesje dressing van Cardini’s.
Haricots verts: vers of uit pot?
Normaal ben ik altijd team vers, maar voor salades zoals deze wil ik toch echt haricots verts uit pot. Het eet gewoon lekkerder. Daarnaast hebben ze uit pot net even een andere smaak dan vers, wat precies lekker combineert met de rest van de salade. De iets zachtere structuur is ook erg aangenaam in een salade. Ben jij echt 100% team vers en wil je geen pot proberen? Kook ze dan gerust zelf (wel goed gaar!) en spoel ze daarna af met koud water.

Salade Niçoise met tonijn
Ingrediënten
- 200 gr romaine sla
- 0.25 komkommer
- 2 gekookte eieren
- 1 pot haricots verts of kook ze zelf vers
- 1 blikje tonijn
- 2 eetlepels caesar salad dressing zie notitie
- vers gemalen peper
Instructies
- Snijd de salade fijn en meng met de dressing. Snijd de komkommer en gekookte eieren in plakjes, eerst nog even pellen natuurlijk 😉
- Laat de haricots verts en tonijn uitlekken.
- Meng alles door elkaar en breng op smaak met peper!
Notities
Pin deze Salade Niçoise met tonijn!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.