Salsa kip uit de Instant Pot combineert het heerlijke frisse van salsa met het gemak en de snelheid van de Instant Pot. Dans het weekend in met dit heerlijke, makkelijke en snelle recept.
Salsa kip uit de Instant Pot, wat eet je erbij?
Je kunt met dit recept goed variëren. Zelf vind ik het lekker om er een Mexicaans nacho feestje van te maken, zoals op de foto’s is te zien. Ik serveer de salsa kip dan onder andere met:
- nacho’s (deze vind ik op het moment heerlijk)
- crème fraîche (of haver fraîche, bijvoorbeeld in verband met lactose)
- geraspte cheddar
- tomaatjes
- stukjes komkommer
- verse koriander en lente ui
- en als ik een rijpe avocado in mijn handen kan krijgen: guacamole
Dat laatste (rijpe avocado’s) is nogal een ding, want het lijkt wel alsof avocado’s bijna altijd van steenhard naar verrot gaan, zonder dat je het door hebt.
Je kunt het ook heel goed eten met bijvoorbeeld wraps, taco schelpen, witte rijst, bonen en zelfs aardappelpuree. Wil je minder koolhydraten? Bak dan even kort wat bloemkoolrijst om de salsa kip bij te eten.
Dump en go
Dit recept is een wat ze in Amerika een ‘Dump en Go’ recept zouden noemen. Je dumpt alles in de pot, drukt op de knop en het is GO. Je zou zelfs alle ingrediënten in een zak in de vriezer kunnen stoppen en dan, zodra je het wilt gaan maken, gooi je alles in je multicooker.
Hoi Mariska, in het recept Van de salsa kip staat zet de timer op 20 minuten hp. Maar er staat ook 10 minuten. 10 minuten klinkt wat beter dan. 20 minuten of lees ik iets verkeerd
Ik hoor graag van je,
Mvg Michael