Salsa kip uit de Instant Pot

Salsa kip uit de Instant Pot combineert het heerlijke frisse van salsa met het gemak en de snelheid van de Instant Pot. Dans het weekend in met dit heerlijke, makkelijke en snelle recept.

Salsa kip uit de Instant Pot

Salsa kip uit de Instant Pot, wat eet je erbij?

Je kunt met dit recept goed variëren. Zelf vind ik het lekker om er een Mexicaans nacho feestje van te maken, zoals op de foto’s is te zien. Ik serveer de salsa kip dan onder andere met:

  • nacho’s (deze vind ik op het moment heerlijk)
  • crème fraîche (of haver fraîche, bijvoorbeeld in verband met lactose)
  • geraspte cheddar
  • tomaatjes
  • stukjes komkommer
  • verse koriander en lente ui
  • en als ik een rijpe avocado in mijn handen kan krijgen: guacamole

Dat laatste (rijpe avocado’s) is nogal een ding, want het lijkt wel alsof avocado’s bijna altijd van steenhard naar verrot gaan, zonder dat je het door hebt.

Salsa kip uit de Instant Pot met nacho

Je kunt het ook heel goed eten met bijvoorbeeld wraps, taco schelpen, witte rijst, bonen en zelfs aardappelpuree. Wil je minder koolhydraten? Bak dan even kort wat bloemkoolrijst om de salsa kip bij te eten.

Dump en go

Dit recept is een wat ze in Amerika een ‘Dump en Go’ recept zouden noemen. Je dumpt alles in de pot, drukt op de knop en het is GO. Je zou zelfs alle ingrediënten in een zak in de vriezer kunnen stoppen en dan, zodra je het wilt gaan maken, gooi je alles in je multicooker.

Salsa kip uit de Instant Pot

Salsa kip uit de Instant Pot

Salsa kip uit de Instant Pot combineert het heerlijke frisse van salsa met het gemak en snelheid van de Instant Pot. Dans het weekend in met dit heerlijke recept.
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
HP in de Instant Pot 10 min

Apparatuur

  • Instant Pot of andere elektrische hoge druk pan

Ingrediënten

  • 4 stuks kippendijen (eventueel in stukjes gesneden)
  • 250 ml bouillon
  • 0.5 jalapeño fijn gesneden
  • 2-3 teentjes knoflook geperst
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 snuf peper
  • 1 blik tomaten polpa (ik gebruik bijna altijd Mutti zonder toevoegingen)
  • 1 kneepje limoen

Optioneel

  • 1 bosje koriander (optioneel)
  • maizena papje om in te dikken

Instructies

  • Plaats de kip, bouillon, de stukjes jalapeño, gemalen komijn en de geperste teentjes knoflook in je Instant Pot. Gebruik je koriander? Snijd dan de steeltjes fijn en doe die er ook bij. Roer goed door en giet de tomatenpulp er boven op; roer niet meer door!
  • Sluit de deksel en controleer of het ventiel op sluiten staat.
  • Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 20 minuten.
  • Laat na afloop van de timer minimaal 5 minuten staan voor je het ventiel opent en de druk van de pan haalt. Je kunt het ook helemaal op eigen tempo leeg laten lopen (dit heet een Natural Release, NR).
  • Als je wilt kun je de saus nog indikken. Gebruik hier de SAUTE optie voor en breng de boel aan de kook. Meng eventueel een eetlepel maïzena eerst met een eetlepel koud (!!) water en meng dat papje door je saus, zodat deze bindt.
  • Proef en breng op smaak met een kneepje limoensap, peper en eventueel wat zoet.
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: American, Mexicaans
Trefwoord: Instant Pot, kip, pressure cooker

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close