Tony’s Chocolonely Salted Caramel Chocolademousse

Tony’s Chocolonely Salted Caramel Chocolade Mousse is makkelijk te maken en toch heerlijk vol van smaak. Het smaakt minimaal net zo lekker als de reep zelf en misschien nog wel lekkerder. En dat met slechts twee ingrediënten!! Maak het voor je gasten en ze zullen je smeken om het recept. Lezen jullie mee?

Tony’s Chocolonely heeft verschillende lekkere repen. De gezouten karamel versie is zeker één van mijn favorieten en gelukkig zit hij dan ook vast bij hen in het assortiment. De eerste keer dat ik deze mousse maakte was ik eigenlijk van plan een witte chocolade mousse te maken. Aangezien ik de witte chocolade weer eens vergeten was te kopen, besloot ik aan de slag te gaan met deze reep en het resultaat was werkelijk verbluffend. Zo lekker!

Dit recept is voor ongeveer vier personen. Maar kijk uit! Het is zo lekker, dat je er zomaar veel teveel van eet. Probeer tijdens het kloppen niet te veel te snoepen, anders heb je zeker tekort 😉

Ingrediënten Tony’s Chocolonely Salted Caramel Chocolademousse

250ml slagroom
150gr Tony’s Chocolonely Salted Caramel

Ja dit is echt alles wat je nodig hebt voor deze heerlijke mousse

Bereiding

  1. Hak de chocolade zo fijn mogelijk en plaats het in een grote kom (je zult hier later ook de mousse in gaan kloppen)
  2. Verwarm de slagroom, zodat deze nog net niet kookt en giet dit over je chocolade heen. Roer het goed door met een garde, totdat de chocolade helemaal gesmolten is.
  3. Plaats je kom nu in de koelkast voor minimaal 4 uur, maar liever de hele nacht.

Na een nachtje wachten:

  1. Haal je kom uit de koelkast. Je zult zien dat het al wat dikker geworden is. Mix het geheel met een elektrische mixer door, tot een heerlijke luchtige, licht bruine mousse.

En klaar is je super heerlijke Tony’s Chocolonely Salted Caramel Chocolademousse. Je gasten zullen versteld staan!

Join the Conversation

  1. Ahh super lekker joh! Veel lekkerder dan met witte chocolade!

    1. Mariska Author says:

      Inderdaad! Nu moet ik zeggen dat de witte chocolade versie ook erg lekker is hoor, maar deze versie blijft mijn favoriet.

  2. Lekker!!! Hoe smaakt die caramel zout? Ik twijfelde namelijk in de supermarkt..
    X Wilmke

    1. Mariska Author says:

      De reep zelf smaakt al heerlijk! Heerlijke romige melk chocolade met klein stukjes karamel en hier en daar een korrel zeezout.
      Als je twijfelt over de smaak, bij de kassa van de supermarkt verkopen ze vaak ook kleine reepjes.

  3. mmmm dit klinkt echt verrukkelijk!!! Ga ik zeker een x maken!

    1. Mariska Author says:

      Leuk! Laat je weten als je hem gemaakt hebt?

  4. Omg!! Dit moet ik gaan maken binnenkort, want dit lijkt me goddelijk. 😀

  5. gerhilde maakt says:

    Lijkt me heerlijk! Toevallig is dat mijn favoriete chocolade. Die zet ik meteen op Pinterest!

    1. Mariska Author says:

      Ik gok dat dit dan wel eens je favoriete chocolade mousse zou kunnen worden!

  6. Hmm klinkt lekker en zo verschrikkelijk makkelijk om te maken dat ik mezelf er wel aan wil wagen.

    1. Mariska Author says:

      Volgens mij kan er echt niets verkeerd aan gaan. Laat je weten of het je gelukt is?

  7. Oh my god dit lijkt me zo lekker!

  8. Danielleeee says:

    Wat ziet dat er heerlijk uit!

  9. Wow wat ziet dit er lekker uit!!!
    Liefs, Celine

  10. Wat een goed idee deze chocolade mousse!

  11. Wow, ik heb hem zonet gemaakt en hij is hééérlijk! Deze gaat mijn receptenboekje in 🙂

    1. Mariska Author says:

      Wat leuk om te lezen Bart!

  12. Judith | myfoodblog.nl says:

    Oooh, wat ziet dit er heerlijk uit zeg!

    1. Hij is nog veel lekkerder dan hij er uitziet! Ik moet hem zelf ook snel weer gaan maken, zooooo lekker 🙂

  13. Wat een lekker toetje en zo makkelijk. Heb twee soorten gemaakt met en zonder opgeklopt eiwit erdoor, vond met het opgeklopte eiwit het iets minder machtig.
    Weet dus wat ik ga maken als kerst toetje.bolletje ijs erbij slagroom en smullen maar,

    1. Dat klinkt als een heerlijk kersttoetje!

  14. Voor hoeveel personen is het?

    1. Ligt heel erg aan hoe groot je de porties maakt en of je er nog wat bij serveert. Ik zou zeggen 2 tot 4 personen.

  15. Hi Mariska,

    Het mengsel staat in de koelkast. Ben benieuwd! Maar klopt het dat het eerst echt heel dun is? Soort chocolademelk?

    Hoop het maar! 😉

    1. Hoi Thalia. Je hebt alleen nog maar de chocolade met de slagroom gesmolten ? Dan klopt het dat het nog dun is. Morgen als je het gaat kloppen wordt het pas echt mousse. Kloppen duurt waarschijnlijk langer dan je gewend bent dan met slagroom kloppen. Mocht je tijd hebben, dan zou ik hem 2 uurtjes van te voren kloppen en dan nog even terug zetten in de koelkast zetten.

  16. Ohhh dan ben ik opgelucht! 🙂 Morgen ga ik het kloppen.

    Dank je wel en fijne dagen!

  17. Riky Emons-Deters says:

    Deze heb ik ook geprobeerd, ma ik warm de slagroom op met de stukjes chocolade erin en roer net zolang tot de chocolade gesmolten is. Verder zet ik hem ook in de koelkast en voor het beste resultaat, klop ik hem de dag erop tot ’n mousse….makkelijk met ’n TOP resultaat….Nog altijd ’n heerlijke afsluiting van ’n avondje tafelen geweest. TIP! Dit zelfde doe ik voor de afwisseling met milky-way, toblerone, alle soorten tony’s. En…..als je nog chocolade hebt liggen bv. chocolade letters, enz……daar kun je ook zo’n heerlijke mousse van maken.

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close