Tony’s Chocolonely Salted Caramel Chocolademousse

Salted Caramel Chocolademousse
Tony’s Chocolonely Salted Caramel Chocolade Mousse is makkelijk te maken en toch heerlijk vol van smaak. Het smaakt minimaal net zo lekker als de reep zelf en misschien nog wel lekkerder. En dat met slechts twee ingrediënten!! Maak het voor je gasten en ze zullen je smeken om het recept. Lezen jullie mee?

Tony’s Chocolonely heeft verschillende lekkere repen. De gezouten karamel versie is zeker één van mijn favorieten en gelukkig zit hij dan ook vast bij hen in het assortiment. De eerste keer dat ik deze mousse maakte was ik eigenlijk van plan een witte chocolade mousse te maken. Aangezien ik de witte chocolade weer eens vergeten was te kopen, besloot ik aan de slag te gaan met deze reep en het resultaat was werkelijk verbluffend. Zo lekker!

Dit recept is voor ongeveer vier personen. Maar kijk uit! Het is zo lekker, dat je er zomaar veel teveel van eet. Probeer tijdens het kloppen niet te veel te snoepen, anders heb je zeker tekort 😉

Benodigdheden Tony’s Chocolonely Salted Caramel Chocolademousse

250ml slagroom
150gr Tony’s Chocolonely Salted Caramel

Bereiding Tony’s Chocolonely Salted Caramel Chocolademousse

  1. Hak de chocolade zo fijn mogelijk en plaats het in een grote kom (je zult hier later ook de mousse in gaan kloppen)
  2. Verwarm de slagroom, zodat deze nog net niet kookt en giet dit over je chocolade heen. Roer het goed door met een garde, totdat de chocolade helemaal gesmolten is.
  3. Plaats je kom nu in de koelkast voor minimaal 4 uur, maar liever de hele nacht.

Na een nachtje wachten:

  1. Haal je kom uit de koelkast. Je zult zien dat het al wat dikker geworden is. Mix het geheel met een elektrische mixer door, tot een heerlijke luchtige, licht bruine mousse.

En klaar is je super heerlijke Tony’s Chocolonely Salted Caramel Chocolademousse. Je gasten zullen versteld staan!

28 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *