Tony’s Chocolonely Salted Caramel Chocolademousse

Deel met vrienden en familie

Tony’s Chocolonely Salted Caramel Chocolade Mousse is makkelijk te maken en toch heerlijk vol van smaak. Het smaakt minimaal net zo lekker als de reep zelf en misschien nog wel lekkerder. En dat met slechts twee ingrediënten!! Maak het voor je gasten en ze zullen je smeken om het recept. Lezen jullie mee?

Waarom je deze Tony’s Chocolonely Salted Caramel chocolademousse wilt maken

  • Makkelijke chocolademousse: Slechts 15 minuten werk (en een beetje geduld tijdens het opstijven).
  • Geen ei nodig: Ideaal voor iedereen die liever geen rauw ei gebruikt in desserts.
  • Dessert met wow-factor: De smaak van Tony’s Chocolonely Salted Caramel tilt deze chocolademousse naar een hoger niveau.

Maak het voor je gasten en ze zullen je gegarandeerd om het recept vragen!

Ingrediënten voor Tony’s Chocolonely Salted Caramel Chocolademousse

Voor 4 porties:

  • 250 ml slagroom
  • 150 g Tony’s Chocolonely Salted Caramel

Tip: Gebruik de gezouten karamelreep voor een subtiele balans tussen zoet en zout.

Waarom kiezen voor chocolademousse zonder ei?

Veel klassieke recepten gebruiken rauwe eieren, maar dit eenvoudige recept bewijst dat het niet nodig is. Ideaal dus als je opzoek bent naar een zwangerschapproof dessert, of gewoon geen zin hebt om met rauwe eieren te werken. Perfect voor iedereen die op zoek is naar een makkelijk dessert zonder gedoe.

Tony's Chocolonely Salted Caramel Chocolademousse

Tony's Chocolonely Salted Caramel Chocolade Mousse is makkelijk te maken en toch heerlijk vol van smaak. Het smaakt minimaal net zo lekker als de reep zelf en misschien nog wel lekkerder. En dat met slechts twee ingrediënten!! Maak het voor je gasten en ze zullen je smeken om het recept. Lezen jullie mee?
Servings 4 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Rusttijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 15 minuten

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 150 gr Tony's Chocolonely Salted Caramel

Instructies

  • Hak de chocolade zo fijn mogelijk en plaats het in een grote kom (je zult hier later ook de mousse in gaan kloppen)
    150 gr Tony's Chocolonely Salted Caramel
  • Verwarm de slagroom, zodat deze nog net niet kookt en giet dit over je chocolade heen. Roer het goed door met een garde, totdat de chocolade helemaal gesmolten is.
    250 ml slagroom
  • Plaats je kom nu in de koelkast voor minimaal 4 uur, maar liever de hele nacht.

Na een nachtje wachten

  • Haal je kom uit de koelkast. Je zult zien dat het al wat dikker geworden is. Mix het geheel met een elektrische mixer door, tot een heerlijke luchtige, licht bruine mousse.
Author: Mariska
Gang: chocolade, Dessert, nagerecht, toetje
Keuken: Europees, Frans, Westers
Trefwoord: chocolade, karamel

Veelgestelde vragen

Kan ik een andere chocoladereep gebruiken?

Ja, maar de Tony’s Chocolonely Salted Caramel geeft deze mousse zijn unieke smaak. Probeer ook eens andere smaken van Tony’s voor variatie.

Hoe lang kan ik de mousse bewaren?

Bewaar de mousse maximaal 2 dagen in de koelkast, goed afgedekt met vershoudfolie.

Pin dit recept voor Tony’s Chocolonely Salted Caramel Chocolademousse!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Ahh super lekker joh! Veel lekkerder dan met witte chocolade!

    1. Mariska Author says:

      Inderdaad! Nu moet ik zeggen dat de witte chocolade versie ook erg lekker is hoor, maar deze versie blijft mijn favoriet.

  2. Lekker!!! Hoe smaakt die caramel zout? Ik twijfelde namelijk in de supermarkt..
    X Wilmke

    1. Mariska Author says:

      De reep zelf smaakt al heerlijk! Heerlijke romige melk chocolade met klein stukjes karamel en hier en daar een korrel zeezout.
      Als je twijfelt over de smaak, bij de kassa van de supermarkt verkopen ze vaak ook kleine reepjes.

  3. mmmm dit klinkt echt verrukkelijk!!! Ga ik zeker een x maken!

    1. Mariska Author says:

      Leuk! Laat je weten als je hem gemaakt hebt?

  4. Omg!! Dit moet ik gaan maken binnenkort, want dit lijkt me goddelijk. 😀

  5. gerhilde maakt says:

    Lijkt me heerlijk! Toevallig is dat mijn favoriete chocolade. Die zet ik meteen op Pinterest!

    1. Mariska Author says:

      Ik gok dat dit dan wel eens je favoriete chocolade mousse zou kunnen worden!

  6. Hmm klinkt lekker en zo verschrikkelijk makkelijk om te maken dat ik mezelf er wel aan wil wagen.

    1. Mariska Author says:

      Volgens mij kan er echt niets verkeerd aan gaan. Laat je weten of het je gelukt is?

  7. Oh my god dit lijkt me zo lekker!

  8. Danielleeee says:

    Wat ziet dat er heerlijk uit!

  9. Wow wat ziet dit er lekker uit!!!
    Liefs, Celine

  10. Wat een goed idee deze chocolade mousse!

  11. Wow, ik heb hem zonet gemaakt en hij is hééérlijk! Deze gaat mijn receptenboekje in 🙂

    1. Mariska Author says:

      Wat leuk om te lezen Bart!

  12. Judith | myfoodblog.nl says:

    Oooh, wat ziet dit er heerlijk uit zeg!

    1. Hij is nog veel lekkerder dan hij er uitziet! Ik moet hem zelf ook snel weer gaan maken, zooooo lekker 🙂

  13. Wat een lekker toetje en zo makkelijk. Heb twee soorten gemaakt met en zonder opgeklopt eiwit erdoor, vond met het opgeklopte eiwit het iets minder machtig.
    Weet dus wat ik ga maken als kerst toetje.bolletje ijs erbij slagroom en smullen maar,

    1. Dat klinkt als een heerlijk kersttoetje!

  14. Voor hoeveel personen is het?

    1. Ligt heel erg aan hoe groot je de porties maakt en of je er nog wat bij serveert. Ik zou zeggen 2 tot 4 personen.

  15. Hi Mariska,

    Het mengsel staat in de koelkast. Ben benieuwd! Maar klopt het dat het eerst echt heel dun is? Soort chocolademelk?

    Hoop het maar! 😉

    1. Hoi Thalia. Je hebt alleen nog maar de chocolade met de slagroom gesmolten ? Dan klopt het dat het nog dun is. Morgen als je het gaat kloppen wordt het pas echt mousse. Kloppen duurt waarschijnlijk langer dan je gewend bent dan met slagroom kloppen. Mocht je tijd hebben, dan zou ik hem 2 uurtjes van te voren kloppen en dan nog even terug zetten in de koelkast zetten.

  16. Ohhh dan ben ik opgelucht! 🙂 Morgen ga ik het kloppen.

    Dank je wel en fijne dagen!

  17. Riky Emons-Deters says:

    Deze heb ik ook geprobeerd, ma ik warm de slagroom op met de stukjes chocolade erin en roer net zolang tot de chocolade gesmolten is. Verder zet ik hem ook in de koelkast en voor het beste resultaat, klop ik hem de dag erop tot ’n mousse….makkelijk met ’n TOP resultaat….Nog altijd ’n heerlijke afsluiting van ’n avondje tafelen geweest. TIP! Dit zelfde doe ik voor de afwisseling met milky-way, toblerone, alle soorten tony’s. En…..als je nog chocolade hebt liggen bv. chocolade letters, enz……daar kun je ook zo’n heerlijke mousse van maken.

  18. “Je gasten zullen versteld staan.” Ja, van hoe zoet dit toetje is. 😉
    Het was wel lekker hoor en makkelijk, maar volgende keer ga ik pure chocolade gebruiken met minder suiker dus.

  19. Henriëtte says:

    heel erg lekker heb hem zelf ook gemaakt heel makkelijk ook! en hij was heerlijk met gezin van negen is tie zo op!

    1. Mariska Author says:

      Wat heerlijk om te lezen Henriëtte!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close