Salted Caramel Chocolate Fudge

Deel met vrienden en familie

Salted Caramel Chocolate Fudge

Deze Salted Caramel Chocolate Fudge is echt fantastisch lekker. Echt een must voor alle liefhebbers van gezouten karamel en chocolade. Nog meer goed nieuws? Het recept bestaat uit slechts 2 ingrediënten en is, op het wachten na, klaar binnen 5 minuten!! Waar wacht je nog op?

Het is niet de eerste keer dat ik een recept maak met Tony’s Chocolonely Karamel Zeezout reep. Eerder maakte ik namelijk ook de Tony Chocolonely Salted Caramel Chocolademousse. Inmiddels begonnen mijn handen alweer flink te jeuken.

Zo nu en dan krijg ik de vraag wat voor soort gecondenseerde melk ik gebruik voor mijn fudge recepten. Vrijwel altijd maak ik gebruik van de gecondenseerde melk van Friesche Vlag. Waarom dat merk precies? Heel simpel: het is makkelijk te verkrijgen in de supermarkt. Meestal staat de gecondenseerde melk in het Aziatische vak!

Salted Caramel Chocolate Fudge

Ingrediënten Salted Caramel Chocolate Fudge

2 repen Tony’s Chocolonely Salted Caramel Chocolate (of 460 gram andere gezouten karamel chocolade)
1 blikje gecondenseerde melk

Optioneel: fleur de sel

Extra benodigdheden:
Vorm van ongeveer 20×20 cm
Bakpapier

Bereiding Salted Caramel Chocolate Fudge

  1. Bekleed de vorm waar je straks je Salted Caramel Chocolate Fudge in gaat maken alvast met een stuk bakpapier. Dit zorgt ervoor dat je straks de fudge makkelijker uit de vorm krijgt en hij niet aan alle kanten blijft plakken.
  2. Breek of hak de chocolade in kleine stukjes en smelt deze au bain-marie. Voeg de gecondenseerde melk toe en roer goed door, totdat je ziet dat het dikker en stroperiger begint te worden. Verdeel de fudge over je vorm.
  3. De gecondenseerde melk heeft ervoor gezorgd dat het zoutige van Salted Caramel wat minder op zal vallen in de fudge. Ben je hier toch wel heel erg gek op? Strooi dan een beetje fleur de sel over de fugde heen.
  4. Plaats je Salted Caramel Chocolate Fudge minimaal een uur in de koelkast, voordat je hem in stukjes snijdt.

Goed afgesloten kun je de fudge makkelijk een week bewaren, mocht het nodig zijn, dan zou je hem zelfs kunnen invriezen! In dat geval zou ik geen extra zout toevoegen, dit trekt namelijk vocht aan. Maar geloof me, waarschijnlijk is deze fudge zo op!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Ik kan niet anders zeggen: Dit ziet er heerlijk uit en wil ik zeker eens uitproberen. Beginnen mijn berichtjes al saai te worden, want volgens mij stuur ik altijd iets in deze richting. 😉

    1. Haha, nou dat geeft helemaal niet hoor! Het is namelijk precies mijn bedoeling om het heerlijk eruit te laten zien en je te inspireren het zelf ook te maken 🙂

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close