Sappige udon noodles met knoflookgarnalen

Deze sappige udon noodles met knoflookgarnalen staan met gemak binnen 15 minuten op tafel. Dat moet dus wel simpel en snel te maken zijn. Behalve noodles en knoflookgarnalen zit er in dit wokgerecht ook nog eens lekkere groente ‘verstopt’,  namelijk kool en sugar snaps!

Udon noodles met knoflook garnalen

Dit recept is geïnspireerd op een klassiek Thais gerecht, namelijk beef / chicken / shrimp in oystersauce. Wij maken het vandaag met noedels in plaats van rijst, en met veel groente. Oké, eigenlijk is alleen het sausje hetzelfde, maar dat mag de pret niet drukken.

Je kunt ook andere noodles gebruiken, maar het sappige en dikke van udon past heel goed bij dit recept. Ben jij ook gek op udon noodles? Probeer dan ook eens Udon Noedels met kip en pindasaus!

Ingrediënten Udon noodles met knoflookgarnalen

hoofdgerecht voor 2-3 personen

2 x 150 gr udon noodles (‘ready to wok’)
0.5 eetlepel suiker
2 eetlepels sojasaus
3 eetlepel3 oestersaus
4 tenen knoflook
300 gr witte kool
200 gr sugar snaps
185 gr garnalen

optioneel: chilipoeder

Bereiding

  1. Kook water en plaats hier de udon noodles in. Schud ze voorzichtig los met een tang of chopsticks. Laat ze nog een minuutje weken en giet ze af. Spoel na met koud water. Je zult misschien denken: mijn noodles zeggen dat ze ‘straight to wok’ zijn op de verpakking? Klopt, maar als ik deze stap oversla dan breken mijn noodles tijdens het wokken en zijn ze niet zo soepel.
  2. Meng de suiker, oestersaus en sojasaus door elkaar heen. Snijd de teentjes knoflook fijn (niet persen, dit verbrandt te snel), de sugar snaps in stukjes en de kool in reepjes. Nu staat alles klaar om te beginnen, bij zo’n snel gerecht is dat wel zo handig.
  3. Verwarm wat olie in de pan, op hoog vuur. Doe hier de de kool bij en wok deze voor 1 minuut. Nu mogen ook de sugar snaps erbij. Bak die al omscheppend, nog 2 minuten. Schep er een eetlepel van je saus (hoeft niet nauwkeurig) bij en bak alles tot de kool geslonken is. Dit zal in totaal niet meer dan 5 minuten in beslag nemen.
  4. Voeg de knoflook en de garnalen toe. Bak tot de garnalen net aan gaar zijn. Dit herken je doordat de garnalen roze worden en krom trekken. Hou je van pittig? Dan mag er nu ook wat chilipoeder bij.
  5. Noedels en de rest van de saus erbij, goed omscheppen en klaar is je gerecht!

 

Pin deze Udon noodles met knoflookgarnalen!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Udon noodles met knoflook garnalen

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close