Recept Semifreddo

Deel met vrienden en familie

Recept semifreddo Italiaans dessert ijs

Gastblog Yvonne – Semifreddo is een heerlijk Italiaans dessert van semi bevroren ijs. Klinkt misschien een beetje raar, maar het is echt super lekker. Heerlijk zacht en romig van structuur.  Yvonne deelt vandaag haar recept voor Semifredoo,  één van mijn favorieten, met ons. Kijk uit, dit is gevaarlijk lekker!

IJs, wie vindt het niet lekker? Ik! Je doet mij er echt geen plezier mee, zo’n keiharde bol zoetigheid.
Wat ik wel lekker vind? Bijna ijs, Semifreddo!

Na een uitgebreid etentje met een flink aantal eters nog een lekker toetje? Hier scoor je zeker mee: Semifreddo met rood fruit en vanillesaus.

Benodigdheden Recept Semifreddo

voor 10 personen:

150 gr poedersuiker
5 grote eidooiers
3,5 dl room
2,5 dl sterke espresso
0,5 dl cognac, armagnac, grappa, koffielikeur (wat je zelf erg lekker vindt)
400 gr Mascarpone
Pak lange vingers
Cacaopoeder

Bereiding Recept Semifreddo

  1. Klop de poedersuiker met de eierdooiers dik en schuimig. Spatel daar de mascarpone door en klop alles tot een gladde massa.
  2. Klop de slagroom stijf.
  3. Bekleed een bakblik met plasticfolie en laat het plasticfolie ruim overhangen.
  4. Beleg daarna de bodem met lange vingers.
  5. Meng de espresso met de gekozen drank en druppel de helft hiervan over de lange vingers.
  6. Spatel de slagroom door het ei/suiker/mascarpone-mengsel en verdeel de helft daarvan over de lange vingers.
  7. Maak nu een 2e laag: lange vingers, koffie/drank, mascarpone-mengsel.
  8. Bestuif het geheel met een laagje cacao. Doe de zijkanten van de plasticfolie hier overheen.
  9. Zet in de koelkast tot ongeveer vier uur voor je het wil gaan eten. Vier uur voor consumptie zet je het cakeblik in de vriezer.
  10. Snij de semifreddo in mooie dikke plakken en giet er een vanillesaus naar keuze over.
  11. Garneer verder met rood seizoens-fruit, zoals ramen, kersen, aardbeien, rode besjes en frambozen. Alles is er lekker bij!

Eet smakelijk!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close