Sequilhos zijn eenvoudig te maken Braziliaanse koekjes met gecondenseerde melk. Ze lijken op het eerste oog droog, maar al snel smelten ze weg in je mond. Ga jij voor de klassieke versie of ga je helemaal los met verschillende variaties?
Braziliaanse koekjes met gecondenseerde melk
Deze Braziliaanse koekjes worden gemaakt van een paar simpele ingrediënten: boter, maïzena, gecondenseerde melk en een snufje zout. De koekjes hebben een vrij neutrale, romige smaak, waardoor je heel makkelijk kunt variëren qua smaak. Een paar lekkere toevoegingen zijn:
- Vanille
- Kaneel
- Cacao
- Citroen-, limoen-, of sinaasappelrasp
- Kokos
Natuurlijk kun je ook heel goed zelf experimenteren met andere smaken en deze zelfs combineren. Wat dacht je bijvoorbeeld van chocolade en sinaasappel of citroen met witte chocolade?
Glutenvrije koekjes met maïzena
Sequilhos worden niet met bloem gemaakt, maar met maïzena (corn starch) en zijn daardoor glutenvrij. Nu zal je misschien denken: maïzenakoekjes, dat ken ik ergens van! Klopt, gomma koekjes, oftewel Surinaamse Maïzena koekjes worden ook van maïzena gemaakt en lijken heel erg op deze Braziliaanse koekjes. Zeker omdat Suriname en Brazilië buurlanden van elkaar zijn, is de kans vrij groot dat de koekjes op elkaar geïnspireerd zijn.
Surinaamse maïzena koekjes gebruiken kristalsuiker, waar de Sequilhos gecondenseerde melk bevatten; dit geeft een net wat smeuïger effect.
Te droge koekjes?
Deze koekjes zijn bij de eerste hap een tikje droog, maar horen zeker niet super droog te zijn. Zijn jouw koekjes wel erg droog? Dan heb je de koekjes waarschijnlijk te lang of te warm gebakken. Elke oven is helaas net even anders. Haal de koekjes in ieder geval snel van de warme bakplaat als ze uit de oven komen, anders blijven ze nog even doorbakken door de hitte die nog in de plaat zit.
Pin deze Sequilhos – Braziliaanse koekjes met gecondenseerde melk!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Bijvoorbeeld op een bord met allemaal lekkere koekjes en taartjes. Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Hoi Mariska, klopt het dat ik bij stap 6 en stap 7 mis hoe lang ze in de oven moeten en hoe hoog de temperatuur moet? Of lees ik er volledig overheen. Groet, Marloes
Nee, je heb gelijk, het stond er niet duidelijk. Ik heb het aangepast zodat het nu hopelijk een stuk duidelijker is 🙂