Shoarma Loempia’s

Deel met vrienden en familie

Shoarma Loempia’s zijn een ontzettend goed idee en wat mij betreft het ideale borrelhapje. Knapperig van buiten en smeuïg van binnen. Uiteraard serveren we deze Shoarma Loempia’s met knoflooksaus en sambal!

Shoarma Loempia’s 

Bij Flying Foodie zijn we gek op loempia’s. Eerder deelden we al Vietnamese loempia met kipBananenloempia’s en de super lekkere Hamburger Loempia’s, dus een shoarma loempia leek mij ook een heerlijk idee. Het heeft al het lekkere van een broodje shoarma, maar dan in een handzaam formaat voor op een feestje.

Het goede nieuws is dat je deze shoarma loempia’s met alle soorten shoarmavlees kunt maken. Ga je voor lam, kalf of kip? Kan allemaal! Je kunt ook vleesvervangers kiezen of oesterzwamreepjes, die je dan kruidt met shoarmakruiden. 

Loempia's gevuld met shoarma en kaas

Borrelhapjes

Op een borrel wil je waarschijnlijk meerdere hapjes serveren. Tenminste, ik wel! Wat dacht je van:

Shoarma Loempia's

Shoarma Loempia's zijn een ontzettend goed idee en wat mij betreft het ideale borrelhapje. Knapperig van buiten en smeuïg van binnen. Uiteraard serveren we deze Shoarma Loempia's met knoflooksaus en sambal!
Porties 12 hapjes
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten

Kookgerei

  • Koekenpan om te bakken
  • frituurpan of pan met olie

Ingrediënten

  • 650 gr shoarmavlees kip, lam, rund; wat je lekker vindt!
  • 1 paprika
  • 1 sjalot
  • 1 bosje koriander optioneel
  • 6 plakjes smeltkaas
  • 12 loempiavellen
  • maizenapapje of bloempapje meng 1 eetlepel koud water met 1 eetlepel maizena
  • 500 ml olie om in te frituren
  • scheut olie om te bakken

Instructies

  • Snipper de sjalot en snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de koriander fijn.
    1 paprika, 1 sjalot, 1 bosje koriander
  • Verwarm wat olie in een koekenpan en fruit hierin de sjalot een paar minuten. Bak daarna de shoarma ook mooi bruin. Voeg als laatste de paprika toe en bak dit nog een minuut of twee mee.
    scheut olie, 650 gr shoarmavlees
  • Haal de pan van het vuur en leg de smeltkaas erop. Schep er doorheen, tot de kaas goed gesmolten is en mooi gemengd is. Gebruik je koriander, schep dit er ook doorheen. Laat afkoelen.
    6 plakjes smeltkaas
  • Leg een loempiavel met een punt naar je toe. Leg wat shoarma halverwege de onderste punt.
    12 loempiavellen
  • Vouw de punt over de vulling, rol een keer en vouw de zijkanten naar binnen. Rol nu de rest op. Plak de loempia's dicht met een mengsel van maizena of bloem met koud water.
    maizenapapje of bloempapje
  • Frituur de loempia's op 180 °C, tot ze mooi goudbruin zijn.
    500 ml olie om in te frituren
Auteur: Mariska
Gang: hapje, Snack
Keuken: fusion
Trefwoord: loempia, Shoarma

Pin dit recept voor Shoarma Loempia’s!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Shoarma Loempia's

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close