Shoarma quesadilla om je vingers bij af te likken

Deze shoarma quesadilla komt met een waarschuwing: dit recept is zo ontzettend lekker dat je ervan blijft eten. Heerlijk smeuïg en lekker hartig. Knoflooksaus, sambal en een simpele salade met ijsbergsla en verse kruiden maken het helemaal af. Ook nog eens binnen 30 minuten klaar. Do I need to say more?

Shoarma quesadilla

Dit gerecht heeft wel wat weg van een (heel erg goede) shoarma calzone. De knoflooksaus, sambal en sla dragen bij aan de overall ervaring: het is net of je bij de plaatselijke shoarmatent zit. Maar dan wel heerlijk sappig en vers in plaats van uitgedroogd en smakeloos.

Zelf je shoarma kruiden maken

De lekkerste shoarma krijg je door deze zelf te kruiden. Je hebt dan niet alleen het soort vlees, maar ook de hoeveelheid zout in de hand. Gebruik bij voorkeur je eigen kruidenmix (dit recept bijvoorbeeld), maar mocht je liever iets willen kopen, dan kan ik je de shoarmakruiden van Euroma aanraden. Die zijn lekker en de mix is ook nog eens zoutvrij.

 

Shoarma quesadilla

Deze shoarma quesadilla komt met een waarschuwing: dit recept is zo ontzettend lekker dat je ervan blijft eten. Heerlijk smeuïg en lekker hartig. Knoflooksaus, sambal en een simpele salade met ijsbergsla en verse kruiden maken het helemaal af. Ook nog eens binnen 30 minuten klaar. Do I need to say more?
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min

Equipment

  • Oven

Ingrediënten

  • 4 Kippendijen (biologisch is het lekkerst)
  • 2 eetlepels shoarmakruiden
  • 125 gr kastagnechampignons
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 0.5 bosje koriander
  • snuf zout & olie om te bakken
  • 2 grote wraps of 4 kleine (of nog lekkerder: 2 Libanese flatbreads)
  • 4 plakjes smeltkaas

Optionele salade

  • ijsbergsla
  • verse kruiden (koriander, bieslook, peterselie)
  • komkommer
  • tomaat

Sausjes

  • knoflooksaus
  • sambal oelek

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de kippendijen in reepjes en meng met de shoarmakruiden en een snuf zout (controleer wel of jouw kruidenmix geen zout bevat). Als je een beetje handig bent in de keuken kun je nu al de kip bruin bakken, terwijl je de rest snijdt.
  • Snijd de champignons in plakken, paprika in reepjes en de rode ui in halve ringen. Snipper ook meteen de koriander.
  • Kip aan alle kanten bruin? Voeg dan de champignons toe. Bak tot ze zacht en sappig zijn. Voeg de paprika toe en bak deze ook 2 minuten mee. Van mij mogen ze net aan zacht zijn. Roer de uien en koriander er doorheen en bak nog 1 minuut.
  • Bedek een wrap met de helft van de kaas, schep de shoarma erop en verdeel de rest van de kaas er over. De andere wrap mag er nu op en het geheel kan in de oven. 
  • Bak de shoarma quesadilla ongeveer 10 minuten in de oven.

Notities

Wil je er, net zoals ik, nog een salade bij, snijd dan de ijsberg sla fijn en meng met verse kruiden, plakjes komkommer en tomaat. De quesadilla is al zo smeuïg, dat je geen dressing nodig hebt. Toch liever wel? Scheutje lekkere olie en wat citroensap is genoeg!
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexican
Trefwoord: quesadilla, Shoarma, vlees, wrap

Pin deze Shoarma quesadilla!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Shoarma quesadilla pin

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close