Panna cotta Dat klinkt als een luxe dessert of niet soms? Dat is het ook echt, maar in tegenstelling wat velen denken is het absoluut niet moeilijk om te maken. Met dit recept leer je de basis kennen en kun je daarna zelf eindeloos variëren!
Panna cotta
Panna cotta is een van origine Italiaans dessert waarmee je, ondanks de makkelijke bereiding en de goedkope ingrediënten, goed kunt scoren. Het geeft al snel een luxe gevoel en zoals je weet staat de Italiaanse keuken daar bekend om. Dat je het een dag van tevoren kunt maken is natuurlijk helemaal mooi meegenomen. Hoef je op de dag zelf alleen nog maar de vormpjes op een bord om te keren.
Dit is echt een basis recept. Met dit recept kun je vervolgens zelf eindeloos variëren. Hou je bijvoorbeeld meer van zoete dessert, voeg dan meer suiker toe. Heb je liever een volle, romige versie, gebruik dan meer room en minder melk. Wil je een frissere versie, dan kan je bijvoorbeeld karnemelk of yoghurt gebruiken. Je kan het zelfs lactosevrij en/of vegan maken.
Lekkere variaties
Heb je dat eenmaal onder de knie, dan kun je andere smaken gaan toevoegen om verschillende varianten te creëren. Ik heb dat bijvoorbeeld gedaan met koffie en gekarameliseerde noten. Andere lekkere variaties zijn bijvoorbeeld:
Pin dit basisrecept voor panna cotta!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden, bijvoorbeeld op een bord met allemaal lekkere toetjes en desserts! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden. Win-win situatie als je het mij vraagt.