Simpel basisrecept voor panna cotta

Panna cotta… Dat klinkt als een luxe dessert of niet soms? Dat is het ook echt, maar in tegenstelling wat velen denken is het absoluut niet moeilijk om te maken. Met dit recept leer je de basis kennen en kun je daarna zelf eindeloos variëren!

Panna cotta is een van origine Italiaans dessert waarmee je, ondanks de makkelijke bereiding en de goedkope ingrediënten, goed kunt scoren. Het geeft al snel een luxe gevoel. Dat je het een dag van tevoren kunt maken is natuurlijk helemaal mooi meegenomen.

Dit is echt een basis recept. Met dit recept kun je vervolgens zelf eindeloos variëren. Hou je bijvoorbeeld meer van zoete panna cotta, voeg dan meer suiker toe. Heb je liever een volle, romige versie, gebruik dan meer room en minder melk. Wil je een frissere versie, dan kan je bijvoorbeeld karnemelk gebruiken.

Basis recept pannacotta

Heb je dat eenmaal onder de knie, dan kun je andere smaken gaan toevoegen om verschillende varianten te creëren. Ik heb dat bijvoorbeeld gedaan met koffie, voor een heerlijke koffie panna cotta.

Ingrediënten voor panna cotta

voor vier personen
3 blaadjes gelatine
250 ml melk
250 ml slagroom
25 g suiker
1 vanillepeul (of een theelepel vanille extract)

Overige benodigdheden:
4 panna cotta vormpjes of 4 kleine glaasjes
huishoudfolie

Bereiding

  1. Week de gelatine blaadjes in een schaaltje met koud water. Als je warm water gebruikt zal de gelatine meteen smelten en dat wil je niet.
  2. Snijd de vanillepeul doormidden en schraap de zaadjes eruit. Doe de ‘lege’ peul samen met de zaadjes in een steelpan, samen met de overige ingrediënten.
  3. Zet het pannetje op het vuur en verwarm deze net tot het kookt. Haal het vervolgens direct van het vuur af. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en roer deze door de warme mix heen.
  4. Verdeel het mengsel over je vormpjes.
  5. Als je het vervelend of lelijk vindt dat er een vel op je dessert komt, dek ze dan af met een stuk huishoudfolie, voordat je ze in de koelkast plaatst. Laat ze minimaal 6 uur, maar liever nog de hele nacht, in de koelkast opstijven.
  6. Heb je panna cotta vormpjes gebruikt? Dip ze dan even in een schaaltje met warm water, voordat je ze omkeert. Zo komen ze gemakkelijk los!

Pin dit basisrecept voor panna cotta!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Simpele panna cotta

 

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close