Simpel Guacamole recept

Op zoek naar een simpel guacamole recept? Dit recept gebruik ik zelf al jaren en staat nu ook eindelijk online. Super simpel te maken en zoveel lekkerder dan uit een potje of pakje! En in tegenstelling tot de potjes, weet je zeker dat je guacamole ook echt avocado bevat.

Gewoon een simpel guacamole recept

Dit recept is mijn favoriete basisrecept voor guacamole. Natuurlijk kun je het makkelijk naar smaak uitbreiden. Maak hem bijvoorbeeld lekker pittig met wat chili of jalapeño’s. Lekker romig maak je hem door zure room of dikke yoghurt toe te voegen (ook handig als je wat weinig avocado hebt!). Veel mensen vinden het ook lekker om er stukjes tomaat en fijngesneden rode ui door te doen.

Ik ben zelf echt gek op guacamole. Een beetje guacamole kan voor mij echt een maaltijd omtoveren tot een kleine feestmaaltijd. Niet alleen lekker bij nacho’s, maar natuurlijk ook bij wraps, frietjes en zelfs op een broodje met wat zalm! Of wat dacht je van een pita kaas met een flinke schep guacamole…

basis recept verse guacamole

Wat is guacamole?

Guacamole is een dikke, Mexicaanse spread op basis van avocado’s, waar het ook de mooie groene kleur aan te danken heeft. Wanneer je guacamole even staat, kan het bruin/grauw kleuren, doordat de enzymen in de avocado’s reageren met zuurstof. Het smaakt nog hetzelfde, het ziet er alleen net even minder aantrekkelijk uit. Een beetje limoensap en goed luchtdicht afsluiten kan dit tegengaan.

De kant-en-klare guacamole uit de supermarkten kun je echt beter links laten liggen, daar zit vaak amper avocado in.

Guacamole recept

Lekkere recepten voor erbij

Hoewel guacamole lekker genoeg is om zo naar binnen te lepelen, wil je er waarschijnlijk wat bij eten. Je kunt het heel simpel houden met wat nacho chips, maar wat dacht je bijvoorbeeld van:

Guacamole

Maak super simpel zelf de allerlekkerste guacamole. Nooit meer een kant-en-klaar potje uit de supermarkt waar amper avocado in zit!
Porties 1 portie
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 10 min

Ingrediënten

  • 2 avocado's
  • 1 teentje knoflook klein of een halve grote
  • kneepje limoensap
  • zout

Optioneel

  • 1 handje koriander fijngesneden
  • chilipoeder
  • rode ui fijngesneden
  • 1 tomaat klein, fijngesneden

Instructies

  • We beginnen met de avocado's. Er zijn veel manieren om ze schoon te maken, maar zo doe ik het liefst: Snijd de avocado in de lengte, rondom doormidden. Draai de twee helften van elkaar af en verwijder de pit. Dat doe ik zelf door de avocado in mijn hand te houden en met een groot en scherp mes op de pit te slaan. Houd de avocado vast en draai zachtjes je mes. De pit komt nu zo los. Snijd het vlees van de avocado in de schil in blokjes en schep de blokjes er vervolgens uit met een lepel.
  • Prak de avocado's met een vork goed fijn. Natuurlijk kun je hier ook een staafmixer of blender voor gebruiken, maar ik geef de voorkeur aan een vork.. Minder afwas en zo houd je nog wat structuur in je guacamole, de kleine klontjes zijn juist lekker. Een cocktail muddler werkt ook goed.
  • Pers of rasp je knoflook en voeg dit samen met je limoensap en een snufje zout toe aan je geprakte avocado's.
  • Voeg naar smaak koriander, fijn gesneden ui, stukjes tomaat en chili toe. Proef en voeg eventueel nog wat extra zout of limoensap toe. Eet smakelijk!
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht, borrel, Side Dish
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: avocado, mexicaans, saus, spread

Pin dit simpele guacamole recept!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Avocado guacamole

Join the Conversation

  1. Lesley says:

    Ik vind dit ook zo lekker! Maak heb precies op dezelfde manier alleen dan met nog wat tomaat erdoor heen 🙂

  2. Ik heb dit nog nooit op en veel mensen zijn er fan van.. dus toch maar een keer proberen dan denk ik!

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close