Apfelstrudel is een wereldberoemd gerecht uit Oostenrijk. Niet zo gek, want de combinatie van warme appel en knapperig bladerdeeg is natuurlijk goud. Apfelstrudel maak je heel simpel zelf thuis, kun je haar meteen lekker warm serveren!
Wij gaan in dit recept voor makkelijke apfelstrudel voor bladerdeeg in plaats van filodeeg. Dit werkt het makkelijkste en is eenvoudiger in goede kwaliteit verkrijgbaar. Wil je liever aan de slag met filodeeg, dan kan dat ook heel goed. Je moet dan alleen wel meerdere laagjes om je strudel wikkelen.
Simpele Apfelstrudel
Apfelstrudel is eigenlijk heel eenvoudig te maken. Doordat we gebruik maken van bladerdeeg ben je niet aan het mengen, wegen en kneden en is het ook nog eens in 20 minuten afgebakken in de oven. Het geeft trouwens ook een stuk minder afwas dan bijvoorbeeld een appelkruimeltaart.
Wat ik zelf wel altijd doe, is ervoor zorgen dat ik mijn appels in mooie dunne plakjes snijd. Dit zorgt niet alleen voor een mooier resultaat, het maakt het vormen ook makkelijker dan met kleine blokjes. Daarnaast ‘hapt’ het makkelijker, want de plakjes vallen er veel minder snel uit dan blokjes. Mocht je geen held zijn met een mes, dan kun je de appel ook heel makkelijk met een mandoline in plakjes snijden.

Vanillesaus
Het kan met of zonder, maak vaak wordt apfelstrudel geserveerd met een heerlijke vanillesaus. Deze kun je ook heel makkelijk zelf maken, met dit recept. Mocht je hier nou geen zin in hebben, dan kun je ook kiezen voor vanillevla!
Pin deze Simpele Apfelstrudel
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
