Simpele Apfelstrudel

Deel met vrienden en familie

Apfelstrudel is een wereldberoemd gerecht uit Oostenrijk. Niet zo gek, want de combinatie van warme appel en knapperig bladerdeeg is natuurlijk goud. Apfelstrudel maak je heel simpel zelf thuis, kun je haar meteen lekker warm serveren!

Wij gaan in dit recept voor makkelijke apfelstrudel voor bladerdeeg in plaats van filodeeg. Dit werkt het makkelijkste en is eenvoudiger in goede kwaliteit verkrijgbaar. Wil je liever aan de slag met filodeeg, dan kan dat ook heel goed. Je moet dan alleen wel meerdere laagjes om je strudel wikkelen.

binnenkant van een appelstrudel
Apfelstrudel met bladerdeeg en poeder suiker

Simpele Apfelstrudel

Apfelstrudel is eigenlijk heel eenvoudig te maken. Doordat we gebruik maken van bladerdeeg ben je niet aan het mengen, wegen en kneden en is het ook nog eens in 20 minuten afgebakken in de oven. Het geeft trouwens ook een stuk minder afwas dan bijvoorbeeld een appelkruimeltaart.

Wat ik zelf wel altijd doe, is ervoor zorgen dat ik mijn appels in mooie dunne plakjes snijd. Dit zorgt niet alleen voor een mooier resultaat, het maakt het vormen ook makkelijker dan met kleine blokjes. Daarnaast ‘hapt’ het makkelijker, want de plakjes vallen er veel minder snel uit dan blokjes. Mocht je geen held zijn met een mes, dan kun je de appel ook heel makkelijk met een mandoline in plakjes snijden.

appelstrudel

Vanillesaus

Het kan met of zonder, maak vaak wordt apfelstrudel geserveerd met een heerlijke vanillesaus. Deze kun je ook heel makkelijk zelf maken, met dit recept. Mocht je hier nou geen zin in hebben, dan kun je ook kiezen voor vanillevla!

Simpele Apfelstrudel

Apfelstrudel is een wereldberoemd gerecht uit Oostenrijk. Niet zo gek, want de combinatie van warme appel en knapperig bladerdeeg is natuurlijk goud. Apfelstrudel maak je heel simpel zelf thuis, kun je haar meteen lekker warm serveren!
Porties 10 stukken
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 3 appels
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel vanillepasta
  • 2 eetlepels panko
  • 1 kneepje citroensap
  • 1 snufje zout
  • 1 rol bladerdeeg van 270 gram
  • 1 ei losgeklopt

Instructies

  • Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en verwarm de oven voor op 200 °C
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis (bijvoorbeeld met een appelboor of met je mes) en snijd in mooie dunne plakken.
    3 appels
  • Meng suiker, kaneel, vanillepasta, panko, citroensap en een snufje zout goed door de appels heen.
    3 eetlepels suiker, 1 theelepel kaneelpoeder, 1 theelepel vanillepasta, 2 eetlepels panko, 1 kneepje citroensap, 1 snufje zout
  • Rol je bladerdeeg uit en leg in het midden de appels in een hoopje.
    1 rol bladerdeeg
  • Vouw eerst de zijkanten naar binnen, zodat het deeg net een beetje over je hoop appels heen valt. Vervolgens vouw je een lange kant tot het midden van de strudel, gevolgd door de andere kant. Ze hoeven elkaar maar een klein beetje te overlappen.
  • Plak aan elkaar met een beetje losgeklopt ei en keer om op de bakplaat. Kwast de buitenkant in met losgeklopt ei.
    1 ei
  • Maak met een scherp mes een streepjespatroon en bak de apfelstrudel in 20 minuten goudbruin in de oven!
Auteur: Mariska
Gang: brunch, toetje
Keuken: Europees, Oosterijks
Trefwoord: appel, bladerdeeg, dessert, kerst dessert, paasrecept, wintersport

Pin deze Simpele Apfelstrudel

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Apfelstrudel met bladerdeeg

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close