Simpele beef curry

Deel met vrienden en familie

Deze simpele, maar overheerlijke, beef curry staat nu in een handomdraai bij je op tafel. Het is een kwestie van de juiste combinatie van kruiden en natuurlijk een hoop geduld, terwijl de boel aan het stoven is. Ik leg ook uit hoe je deze beef curry in de Instant Pot kunt maken, dan ben je veel sneller klaar.

Weet iemand trouwens een betere naam dan beef curry? Rundvlees curry vind ik zelf wat plat klinken. Laat gerust een suggestie achter!

simpele Beef curry

Deze beef curry is koolhydraatarm en keto en paleo proof, afhankelijk natuurlijk van wat je erbij eet. Zelf vind ik het erg lekker met bloemkoolrijst, gewoon sperziebonen (niet paleo) of gewokte spinazie met knoflook.

Beef curry

Ingrediënten beef curry

700 gr riblappen
1 kleine rode ui
3 teentjes knoflook
1 duim verse gember

2 eetlepels tomatenpuree (een klein blikje)
1 theelepel van elk: kurkuma, gemalen koriander zaad, chilipoeder
1 eetlepel garam masala (Indiase, niet Surinaamse)
0.5 theelepel kaneel
1 theelepel zout

2 blaadjes laurier
200 ml water
olie om in te bakken

Bereiding

 1. Snijd de riblappen in blokjes. Snipper de ui en de teentjes knoflook en rasp de gember.
 2. Verhit in een braadpan wat olie en bak hierin de blokjes rundvlees rondom bruin. Haal uit de pan. Fruit nu de uien in de pan, met eventueel wat extra olie. Voeg na ongeveer twee minuten de knoflook en gember toe.
 3. Nu mogen de tomatenpuree en de specerijen erbij (kurkuma, gemalen koriander zaad, chilipoeder, garam masala, kaneel en het zout). Bak dit een minuutje mee. Voeg het vlees weer toe en roer goed door, zodat al het vlees bedekt is.
 4. Tenslotte gaat het water en de laurier erbij. Goed doorroeren en aan de kook brengen.
 5. Zet het vuur zacht, zodat het nog net pruttelt. Laat dit met de deksel op de pan 1,5 tot 2 uur pruttelen, tot het vlees gaar en zacht is.

Bereiding Beef curry in Instant Pot

 1. Snijd de riblappen in blokjes. Snipper de ui en de teentjes knoflook en rasp de gember.
 2. Druk op SAUTE, doe wat olie in de pot en bak hierin de blokjes rundvlees rondom bruin. Haal uit de pan. Fruit nu de uien in de pot, met eventueel wat extra olie. Voeg na ongeveer twee minuten de knoflook en gember toe. Druk nu op CANCEL. Je wilt niet dat je kruiden aanbakken in je pot.
 3. Nu mogen de tomatenpuree en de specerijen erbij (kurkuma, gemalen koriander zaad, chilipoeder, garam masala, kaneel en het zout). Voeg het vlees weer toe en roer goed door, zodat al het vlees bedekt is.
 4. Tenslotte gaat het water en de laurier erbij. Goed doorroeren, check of er niets op de bodem vast zit.
 5. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 18 minuten.
 6. Laat de pot na aflopen van de 18 minuten minimaal 10 minuten rusten (‘natural release’) en zet vervolgens voorzichtig het ventiel open. Roer goed door en druk eventueel op de SAUTE knop, als je de saus nog wat wilt indikken.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close