Simpele Beef Curry

Deel met vrienden en familie

Deze simpele, maar overheerlijke, beef curry staat nu in een handomdraai bij je op tafel. Het is een kwestie van de juiste combinatie van kruiden en natuurlijk een hoop geduld, terwijl de boel aan het stoven is. Wil je deze beef curry een stukje sneller bereiden? We hebben ook een recept voor de Instant Pot online staan!

Weet iemand trouwens een betere naam dan beef curry? Rundvlees curry vind ik zelf wat plat klinken. Laat gerust een suggestie achter!

simpele Beef curry

Deze beef curry is koolhydraatarm en keto en paleo proof, afhankelijk natuurlijk van wat je erbij eet. Zelf vind ik het erg lekker met bloemkoolrijst, lekkere sperziebonen (niet paleo) of gewokte spinazie met knoflook.

Beef curry

Simpele Beef Curry

Deze simpele, maar overheerlijke, beef curry staat nu in een handomdraai bij je op tafel. Het is een kwestie van de juiste combinatie van kruiden en natuurlijk een hoop geduld, terwijl de boel aan het stoven is.
Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 2 uur 10 minuten
Totale tijd 2 uur 40 minuten

Kookgerei

  • Stoofpan

Ingrediënten

  • 700 gr riblappen
  • 1 stuks kleine rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 duim verse gember
  • 2 eetlepels tomatenpuree een klein blikje
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel garam masala Indiase, niet Surinaamse
  • 0.5 theelepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel zout
  • 2 blaadjes laurier
  • 200 ml water
  • olie om in te bakken

Instructies

  • Snijd de riblappen in blokjes. Snipper de ui en de teentjes knoflook en rasp de gember.
    700 gr riblappen, 1 stuks kleine rode ui, 3 teentjes knoflook, 1 duim verse gember
  • Verhit in een braadpan wat olie en bak hierin de blokjes rundvlees rondom bruin. Haal uit de pan. Fruit nu de uien in de pan, met eventueel wat extra olie. Voeg na ongeveer twee minuten de knoflook en gember toe.
    olie om in te bakken
  • Nu mogen de tomatenpuree en de specerijen erbij (kurkuma, gemalen korianderzaad, chilipoeder, garam masala, kaneel en het zout). Bak dit een minuutje mee. Voeg het vlees weer toe en roer goed door, zodat al het vlees bedekt is.
    2 eetlepels tomatenpuree, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel gemalen korianderzaad, 1 theelepel chilipoeder, 1 eetlepel garam masala, 0.5 theelepel gemalen kaneel, 1 theelepel zout
  • Tenslotte gaat het water en de laurier erbij. Goed doorroeren en aan de kook brengen.
    2 blaadjes laurier, 200 ml water
  • Zet het vuur zacht, zodat het nog net pruttelt. Laat dit met de deksel op de pan 1,5 tot 2 uur pruttelen, tot het vlees gaar en zacht is.
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: curry

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close