Deze enchilada’s met gehakt zijn mijn favoriete makkelijke maaltijd van het moment. Wraps gevuld met groente, gehakt en dan met saus en kaas de oven in; dat klinkt als een winnend gerecht, toch? Dit wereldgerecht maken we helemaal zonder pakjes en zakjes en staat binnen 30 minuten op tafel. Serveer je enchilada’s met verse guacamole, zure room en een Mexicaanse maissalade en het feest is compleet!
Enchilada’s met gehakt
Enchilada’s zijn voor mij echt een makkelijke maaltijd, en ik gebruik dan ook graag gehakt als vulling. Dit hoef je niet te snijden, maar kan gewoon zo, hoppa, de pan in. Lekker even bakken en klaar. Wij gaan in dit recept aan de slag met rundergehakt, maar je kunt ook heel goed half-om-half, kip- of vegagehakt kiezen. Naast gehakt gebruiken we ook kidneybonen, zodat het wat meer vult. De kidneybonen kun je gerust vervangen door bijvoorbeeld zwarte bonen of helemaal weglaten, wat jij lekker vindt.
Enchilada’s zonder pakjes en zakjes
In de supermarkt vind je ook pakjes en zakjes voor het maken van enchilada’s als wereldgerecht. Wij gaan voor een versie zonder pakjes en zakjes, want naast een hoop onnodige ingrediënten zit er vaak ook een hoop suiker en zout in. Als je mijn recept bekijkt, dan zie je dat er niets geks in zit en je dus ook echt geen pakje nodig hebt. We gaan voor een combinatie van ui, knoflook, komijn, paprika en cacao. Dingen die je waarschijnlijk allemaal al in huis hebt. De cacao, een veel gebruikt ingrediënt in de Mexicaanse keuken, zorgt voor een diepere, warme smaak aan het gerecht.
Pin dit recept voor Simpele Enchilada’s met Gehakt!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.