Simpele Enchilada’s met Gehakt

Deel met vrienden en familie

Deze enchilada’s met gehakt zijn mijn favoriete makkelijke maaltijd van het moment. Wraps gevuld met groente, gehakt en dan met saus en kaas de oven in; dat klinkt als een winnend gerecht, toch? Dit wereldgerecht maken we helemaal zonder pakjes en zakjes en staat binnen 30 minuten op tafel. Serveer je enchilada’s met verse guacamole, zure room en een Mexicaanse maissalade en het feest is compleet!

Enchilada’s met gehakt

Enchilada’s zijn voor mij echt een makkelijke maaltijd, en ik gebruik dan ook graag gehakt als vulling. Dit hoef je niet te snijden, maar kan gewoon zo, hoppa, de pan in. Lekker even bakken en klaar. Wij gaan in dit recept aan de slag met rundergehakt, maar je kunt ook heel goed half-om-half, kip- of vegagehakt kiezen. Naast gehakt gebruiken we ook kidneybonen, zodat het wat meer vult. De kidneybonen kun je gerust vervangen door bijvoorbeeld zwarte bonen of helemaal weglaten, wat jij lekker vindt.

Mexicaanse Enchilada's

Enchilada’s zonder pakjes en zakjes

In de supermarkt vind je ook pakjes en zakjes voor het maken van enchilada’s als wereldgerecht. Wij gaan voor een versie zonder pakjes en zakjes, want naast een hoop onnodige ingrediënten zit er vaak ook een hoop suiker en zout in. Als je mijn recept bekijkt, dan zie je dat er niets geks in zit en je dus ook echt geen pakje nodig hebt. We gaan voor een combinatie van ui, knoflook, komijn, paprika en cacao. Dingen die je waarschijnlijk allemaal al in huis hebt. De cacao, een veel gebruikt ingrediënt in de Mexicaanse keuken, zorgt voor een diepere, warme smaak aan het gerecht. 

Simpele Enchilada’s met Gehakt

Deze enchilada's met gehakt zijn mijn favoriete makkelijke maaltijd van het moment. Wraps gevuld met groente, gehakt en dan met saus en kaas de oven in; dat klinkt als een winnend gerecht, toch? Dit wereldgerecht maken we helemaal zonder pakjes en zakjes en staat binnen 30 minuten op tafel. Serveer je enchilada's met verse guacamole, zure room en een Mexicaanse maissalade en het feest is compleet!
Porties 4 porties

Ingrediënten

  • 350 gr tomaten frito
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 paprika
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 0.5 theelepel cacaopoeder
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 0.5 eetlepel komijn
  • 0.25 theelepel oregano
  • 1 snuf zout
  • 1 snuf peper
  • 500 gr rundergehakt
  • 150 gr mais
  • 150 gr kidneybonen
  • 6-8 tortilla wraps
  • 150 gram geraspte kaas
  • lente-ui
  • olie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 ℃ en bedek de bodem van je ovenschaal met een laagje frito, zodat deze net bedekt is.
    350 gr tomaten frito
  • Snipper de rode ui, snijd de paprika in blokjes en pers de teentjes knoflook uit. Verwarm olie in een koekenpan en bak het gehakt goed bruin.
    2 teentjes knoflook, 1 rode ui, 1 paprika, 500 gr rundergehakt, olie
  • Voeg ui, paprika en de kruiden toe en bak een paar minuten, tot de uien zachter worden.
    1 eetlepel paprikapoeder, 0.5 theelepel cacaopoeder, 1 theelepel gerookt paprikapoeder, 0.5 eetlepel komijn, 0.25 theelepel oregano, 1 snuf zout, 1 snuf peper
  • Voeg mais en bonen toe toe en schep goed door.
    150 gr mais, 150 gr kidneybonen
  • Vul de wraps met je mengsel, rol op en leg ze in de saus. Giet nog wat frito over het midden en bestrooi met geraspte kaas. Zet 15 minuten in de oven.
    6-8 tortilla wraps, 150 gram geraspte kaas
  • Garneer met fijngesneden lente-ui.
    lente-ui
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: fusion, Mexicaans, wereldkeuken
Trefwoord: wereldgerecht, wraps

Pin dit recept voor Simpele Enchilada’s met Gehakt!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Simpele Enchilada's met gehakt

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close