Simpele Instant Pot Kippenbouillon

Instant pot kippenbouillon
Gebruik je Instant Pot om zonder omkijken een ontzettend lekkere, diepe en rijke kippenbouillon te maken. Geen gekke ingrediënten en geen gedoe en toch kan deze ‘Instant Pot’ kippenbouillon het gevecht met alle bouillonblokjes aan!

De smaak van bouillon komt uit de botten

Niet het vlees, maar de botten van de kip geven de meeste smaak aan bouillon. Zelf gebruik ik graag kippenvleugels, maar kipkarkassen werken ook heel erg goed. Of je nou het karkas gebruikt van een kip die je eerder zelf gegrilld hebt of het karkas dat je gekocht hebt bij de poelier. Gebruik je een hele kip met vlees? Snijd dan de filets eraf, die geven weinig smaak af en worden helemaal droog. Die kun je dan mooi een andere keer gebruiken!

Ingrediënten Kippenbouillon uit de Instant Pot

1100 gram kip (om en nabij)
1 ui (of drie fijne uien)
300 gram wortels
2 laurierblaadjes
1 hele knol knoflook
4-5 takjes tijm
10-15 witte peperkorrels
2 theelepels zout (nee, dit is niet veel: je gaat 2 liter kippenbouillon maken)
2 liter water

Optionele extra: gember, (bleek)selderij en / of prei

  1. Hak de bol knoflook en de uien doormidden. De schillen mogen er gewoon aan blijven.
  2. Met een groot hakmes hak je de stukken kip kleiner. Plaats dit samen met alle andere ingrediënten in je Instant Pot.
  3. Sluit het deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je “high pressure” en set je de timer op 40 minuten.
  4. Zodra de timer afgelopen is, kun je meteen het ventiel openen, maar aangezien het hier om bouillon gaat en ik dit nooit maak als ik haast heb, laat ik de pan natuurlijk leeglopen. Gewoon wachten dus, tot de druk eraf is.
  5. Haal de soep door een zeef en geniet van je heerlijke kippenbouillon uit de Instant Pot.

De kippenbouillon blijft zo’n zes maanden goed in de vriezer en rond een week in de koelkast, mits goed afgesloten.

Heb je een Instant Pot of andere pressure cooker, bekijk dan zeker ook onze andere recepten hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *