Simpele Instant Pot Kippenbouillon

Gebruik je Instant Pot om zonder omkijken een ontzettend lekkere, diepe en rijke kippenbouillon te maken. Geen gekke ingrediënten en geen gedoe en toch kan deze ‘Instant Pot’ kippenbouillon het gevecht met alle bouillonblokjes aan!

Simpele Instant Pot Kippenbouillon

De smaak van bouillon komt uit de botten. Niet het vlees, maar de botten van de kip geven de meeste smaak aan bouillon. Zelf gebruik ik graag kippenvleugels, maar kipkarkassen werken ook heel erg goed. Of je nou het karkas gebruikt van een kip die je eerder zelf gegrilld hebt of het karkas dat je gekocht hebt bij de poelier. Gebruik je een hele kip met vlees? Snijd dan de filets eraf, die geven weinig smaak af en worden helemaal droog. Die kun je dan mooi een andere keer gebruiken!

Bouillon bewaren

Je kunt jezelf gemaakte bouillon heel goed bewaren. Zelf vries ik het het liefste in. Ik gebruik ziplock zakjes die in dan eerst op een snijplank in de vriezer leg tot ze stijf worden. Zou krijg ik mooie platte plakken. Dit is niet allemaal makkelijker opruimen in de vriezer in het ontdooit ook nog eens sneller dan en dikke homp.

Een andere optie is het bewaren in glazen potten of flessen. Het is dan wel belangrijk dat deze helemaal brand schoon zijn. Wist je dat je ook je Instant Pot kan gebruiken om je glaswerk steriel te maken? Hier lees je hoe dat werkt.

Simpele Instant Pot Kippenbouillon

Gebruik je Instant Pot om zonder omkijken een ontzettend lekkere, diepe en rijke kippenbouillon te maken. Geen gekke ingrediënten en geen gedoe en toch kan deze 'Instant Pot' kippenbouillon het gevecht met alle bouillonblokjes aan!
Porties 2 liter
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 0 min
HP in de Instant Pot 40 min
Totale tijd 1 uur

Apparatuur

  • Instant Pot of andere elektrische hoge druk pan

Ingrediënten

  • 1199 gr kip met bot (om en nabij)
  • 1 1 ui (of drie fijne uien)
  • 300 gr wortels
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 hele knol knoflook
  • 4-5 takjes takjes tijm
  • 10-15 witte peperkorrels
  • 2 theelepels zout (nee, dit is voor dit recept niet veel: je gaat 2 liter kippenbouillon maken)
  • 2 liter 2 liter water
  • Optionele extra: gember, (bleek)selderij en / of prei

Instructies

  • Hak de bol knoflook en de uien doormidden. De schillen mogen er gewoon aan blijven.
  • Met een groot hakmes hak je de stukken kip kleiner. Plaats dit samen met alle andere ingrediënten in je Instant Pot.
  • Sluit het deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je “high pressure” en set je de timer op 40 minuten.
  • Zodra de timer afgelopen is, kun je meteen het ventiel openen, maar aangezien het hier om bouillon gaat en ik dit nooit maak als ik haast heb, laat ik de pan natuurlijk leeglopen. Gewoon wachten dus, tot de druk eraf is.
  • Haal de soep door een zeef en geniet van je heerlijke kippenbouillon uit de Instant Pot.

Notities

De kippenbouillon blijft zo’n zes maanden goed in de vriezer en rond een week in de koelkast, mits goed afgesloten.
Heb je een Instant Pot of andere pressure cooker, bekijk dan zeker ook onze andere recepten hier.
Auteur: Mariska
Gang: Soep
Keuken: Westers
Trefwoord: basis recept, Instant Pot, pressure cooker

Pin deze Simpele Instant Pot Kippenbouillon!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Instant pot kippenbouillon

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close