Simpele Instant Pot uiensoep

Deel met vrienden en familie

Instant Pot uiensoep is veel sneller klaar dan je gewend bent van een klassieke Franse uiensoep. Met slechts 3 minuten op hoge druk heb je een heerlijke soep. Eet hem zo, of maak hem af door er in de oven een broodje met kaas op te grillen De vraag is alleen: warmt je oven snel genoeg op?

Wist je dat we ook een Nederlands E-book hebben voor de Instant Pot E-Book: Basisrecepten voor de Instant Pot

Instant Pot uiensoep

Het recept voor deze soep is, net zoals normale uiensoep, vrij simpel en bevat weinig ingrediënten. Het resultaat wordt het lekkerste als je runderbouillon van goede kwaliteit gebruikt, zelf ben ik fan van de Beef Bone Broth van de Kleinste Soepfabriek. Officieel maak je uiensoep met runderbouillon, maar stiekem is hij ook heel goed vegan te maken. Gebruik bijvoorbeeld paddenstoelen bouillon, die je eventueel verrijkt met een theelepeltje miso.

Je kunt zowel gele, als rode uien gebruiken voor deze uiensoep, maar zelf vind ik het het lekkerste om een combinatie te gebruiken, soms aangevuld met sjalotjes!

Andere heerlijke Instant Pot Recepten

Ben jij ook fan van de Instant Pot of gewoon nieuwsgierig naar wat je er allemaal mee kunt maken, kijk dan zeker eens op onze Nederlandse Instant Pot recepten pagina. Een aantal voorbeelden:

Instant Pot uiensoep

Instant Pot uiensoep is veel sneller klaar dan je gewend bent van een klassieke Franse uiensoep. Met slechts 3 minuten op hoge druk heb je een heerlijke soep. Eet hem zo, of maak hem af door er in de oven een broodje met kaas op te grillen De vraag is alleen: warmt je oven snel genoeg op?
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 10 min
3 min
Totale tijd 13 min

Kookgerei

  • Instant Pot of andere elektrische hogedruk pan

Ingrediënten

  • 750 gr uien
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 50 gr boter
  • 600 ml bouillon rundvlees
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel worcestersaus
  • zout, peper en olijfolie

Instructies

  • Pel de uien, verwijder de kop en kont en snijd in dunne ringen. Dit gaat heel makkelijk met een mandoline.
    750 gr uien
  • Smelt de boter, samen met een scheut olie, met behulp van de SAUTE functie. Roer de uien er goed doorheen en laat even fruiten.
    750 gr uien, 50 gr boter, zout, peper en olijfolie
  • Voeg tijm, worcestersaus,knoflook en bouillon toe en roer goed door.
    2 teentjes knoflook, 600 ml bouillon, 1 theelepel gedroogde tijm, 1 theelepel worcestersaus
  • Sluit het deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je “high pressure” en set je de timer op 3 minuten.
  • Zodra de timer afgelopen is, kun je meteen voor een Quick Release gaan, maar met soep wacht ik liever een aantal minuten.
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: Instant Pot, Instant pot soep, Soep, uien

Pin deze Instant pot uiensoep!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Hi Mariska, dank voor dit recept. Even een vraagje, gebruik je een pot bouillon van 400ml en vul je deze aan met 200ml water of gebruik je anderhalve pot bouillon?

    1. Mariska Author says:

      Hi Jerry, graag gedaan 😉 Ik gebruik of zelf gemaakte bouillon of blokjes en dan 600ml.

      1. Dank voor de snelle reactie, ik laat je het resultaat weten

        1. Vandaag gemaakt met de bouillon van de soepfabriek. En gewoon 400ml gebruikt zonder verdunning. Smaak was prima en bijzonder snel klaar. Mijn ervaring, wees niet te zuinig met de worcestersaus, deze geeft juist wat extra smaak. Laat hem nu een dag staan en verwacht dat er morgen nog meer smaak aan zit. Top recept!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close