Simpele Instant Pot uiensoep

Instant Pot uiensoep is veel sneller klaar dan je gewend bent van een klassieke Franse uiensoep. Met slechts 3 minuten op hoge druk heb je een heerlijke soep. Eet hem zo, of maak hem af door er in de oven een broodje met kaas op te grillen De vraag is alleen: warmt je oven snel genoeg op?

Instant Pot uiensoep

Het recept voor deze soep is, net zoals normale uiensoep, vrij simpel en bevat weinig ingrediënten. Het resultaat wordt het lekkerste als je runderbouillon van goede kwaliteit gebruikt, zelf ben ik fan van de Beef Bone Broth van de Kleinste Soepfabriek. Officieel maak je uiensoep met runderbouillon, maar stiekem is hij ook heel goed vegan te maken. Gebruik bijvoorbeeld paddenstoelen bouillon, die je eventueel verrijkt met een theelepeltje miso.

Je kunt zowel gele, als rode uien gebruiken voor deze uiensoep, maar zelf vind ik het het lekkerste om een combinatie te gebruiken, soms aangevuld met sjalotjes!

Andere heerlijke Instant Pot Recepten

Ben jij ook fan van de Instant Pot of gewoon nieuwsgierig naar wat je er allemaal mee kunt maken, kijk dan zeker eens op onze Nederlandse Instant Pot recepten pagina. Een aantal voorbeelden:

Instant Pot uiensoep

Instant Pot uiensoep is veel sneller klaar dan je gewend bent van een klassieke Franse uiensoep. Met slechts 3 minuten op hoge druk heb je een heerlijke soep. Eet hem zo, of maak hem af door er in de oven een broodje met kaas op te grillen De vraag is alleen: warmt je oven snel genoeg op?
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 10 min
3 min

Equipment

  • Instant Pot of andere elektrische hogedruk pan

Ingrediënten

  • 750 gr uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gr boter
  • 600 ml bouillon rundvlees
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel worcestersaus
  • zout, peper en olijfolie

Instructies

  • Pel de uien, verwijder de kop en kont en snijd in dunne ringen. Dit gaat heel makkelijk met een mandoline.
  • Smelt de boter, samen met een scheut olie, met behulp van de SAUTE functie. Roer de uien er goed doorheen en laat even fruiten.
  • Voeg tijm, worcestersaus en bouillon toe en roer goed door.
  • Sluit het deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je “high pressure” en set je de timer op 3 minuten.
  • Zodra de timer afgelopen is, kun je meteen voor een Quick Release gaan, maar met soep wacht ik liever een aantal minuten.
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: Instant Pot, Instant pot soep, Soep, uien

Pin deze Instant pot uiensoep!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close