Miso Soep is een heerlijke en simpele Japanse soep. Heel eenvoudig om te maken, met slechts een paar ingrediënten, en het is ook nog eens gezond. De soep kent een lange geschiedenis, die teruggaat tot het oude Japan, ongeveer 1.300 jaar geleden. Dat moet dus wel een heel goed soepje zijn, als het nu nog steeds gegeten wordt!
Miso Soep
Miso wordt tradioneel gemaakt met miso-pasta en dashi, en is een klassiek Japans gerecht. De soep is vooral populair vanwege zijn hartige umami smaak. In japan wordt het meestal geserveerd vooraf, of bij een maaltijd. Misschien ken je het wel van het sushirestaurant 😉
Miso-pasta kun je heel goed gebruiken als basis voor een soep en vandaag deel ik een recept voor een simpele, authentieke miso soep.
Wist je dat miso soep heel gezond is? Miso is rijk aan eiwitten, vitamines (zoals B12), mineralen en probiotica, die bijdragen aan een gezonde spijsvertering. De soep is ook een bron van antioxidanten en heeft een ontstekingsremmende werking. Dus naast lekker, heel gezond!
Ingrediënten Miso Soep
Voor Miso soep heb je niet veel nodig:
- Miso-pasta: De basis van de soep, uiteraard.
- Dashi: zeewier geeft de soep een diepe, hartige smaak. Je kan het in gedroogde vorm kopen (zoals op de foto) of in bouillonvorm.
- Tofu: wordt vaak in blokjes toegevoegd voor extra eiwit. Silken tofu is het lekkerste voor in de soep, maar zachte (soft) werkt ook heel goed.
- Zeewier (wakame): wij gaan vaak voor een snackverpakking, zodat je niet een heel pak met nori-vellen hoeft te openen.
- Lente-ui: voor een frisse, lichte smaak en als garnering.
Uiteraard kun je hier zelf nog vanalles aan toevoegen!
De Japanse keuken
Nieuwsgierig naar meer recepten uit de Japanse keuken? Kijk dan ook eens bij onze recepten voor:
Pin dit recept voor Miso Soep!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
