Simpele noodle soep met garnalen, paddestoelen en spinazie

Simpele noodle soep met garnalen, paddestoelen en spinazie
Deze noodle soep met garnalen, paddestoelen en spinazie is lekker makkelijk te maken en toch nog steeds gezond en goed vullend. Natuurlijk is deze verse noodle soep klaar binnen 30 minuten!

Noodle soepjes zijn op allerlei manieren te maken. Van kant-en-klaar uit een pakje tot soepjes met rijke, lang getrokken bouillons. Dit is een snelle versie met veel verse groentes. In dit geval spinazie en paddestoelen (hoewel dat natuurlijk niet echt groenten zijn, maar jullie snappen wel wat ik bedoel, toch?). Een ideale versie voor op een doordeweekse avond.

Je kunt alle soorten noodles gebruiken voor dit recept en je kunt zelfs met pasta aan de slag als je dat zou willen (of alleen pasta in huis hebt!). Wel vind ik zelf rijst noodles wat minder geschikt, omdat die vaak te plakkerig worden.

Benodigdheden Simpele noodle soep met garnalen, paddestoelen en spinazie

avondmaaltijd voor twee personen
150 gr gekookte garnalen
150 gr spinazie
1 ui
150 gr gemengde paddestoelen
2 bouillonblokjes
2 cm gember
1 a 2 teentjes knoflook
2 eetlepels sojasaus
1 liter water
2 nestjes noodles
olie

Optioneel: koriander, chiliflakes

Bereiding Simpele noodle soep met garnalen, paddestoelen en spinazie

  1. Rasp de gember, pers de knoflook en als je koriander gebruikt: snijd de steeltjes (dus alleen de onderkant) fijn. Fruit dit allemaal 2 minuutjes in een soeppan met wat olie.
  2. Snijd de ui in zes partjes en trek vervolgens de laagjes ui los, borstel de paddestoelen schoon indien nodig en snijd ze grof in plakken en stukken. Voeg toe aan de pan en fruit een minuut mee.
  3. Blus het geheel af met 2 flinke eetlepels sojasaus. Roer goed door. Voeg vervolgens het water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat het, terwijl je de noodles klaar maakt volgens de verpakking, zachtjes door pruttelen.
  4. Als de noodles nog ongeveer een minuut moeten, voeg je de spinazie en de gekookte garnalen toe aan je soep. Even goed door roeren en je kunt de kookplaat uit zetten. Proef de soep en als hij niet hartig genoeg is, kun je wat extra sojasaus toevoegen.
  5. Verdeel de noodles over twee grote soepkommen en giet de soep er overheen. Versier eventueel met koriander en wat chiliflakes.

Eet smakelijk!

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *