Perfect voor de sushi lovers die geen zin hebben om een hele rol te maken. Deze simpele sushi bowl maak je zonder al te veel moeite. Nooit meer voor veel geld een sushi bowl bestellen, maar gewoon zelf thuis maken!
Een lekkere toevoeging aan deze sushi bowl zijn edamame boontjes en wakame zeewier. Geen trek in surimi? Tonijn doet het ook heel erg goed met mayonaise en Sriracha. Je kunt natuurlijk ook voor de klassieke zalm gaan.
Ingrediënten Simpele Sushi Bowl
Voor 2 personen
125 gram sushirijst
150 ml koud water
2 eetlepels rijstazijn
2 theelepels kristalsuiker
1 theelepel zout
1 mango
3/4 tot 1 komkommer
200 gr surimi sticks
mayonaise
Sriracha saus
sesamzaadjes
sojasaus
Bereiding
- Plaats de sushirijst samen met het water in een middelgrote pan. Breng aan de kook en plaats een deksel op de pan. Zet het vuur lager, zodat het water net blijft koken, ongeveer 10 minuten. Haal de pan van het vuur en laat dit 15 minuten na stomen, met de deksel op de pan.
- Verwarm rijstazijn, suiker en zout en roer tot alle suiker is opgelost. Giet dit over de rijst zodra deze is uitgestoomd en roer voorzichtig door met een houten lepel. Laat de sushirijst nu afkoelen.
- Was de komkommer, snijd doormidden. Snijd de komkommer in repen en vervolgens in blokjes.
- Pluk of snijd de surimi in stukken en roer deze samen met de mayo en Sriracha door elkaar, tot je tevreden bent met de smaak.
- Maak de mango schoon en snijd in repen en vervolgens in blokjes.
- Schep de sushirijst in de kommen en plaats hierop de mango, komkommer en pittige surimi.
- Serveer met sesamzaadjes en sojasaus.
Dat ziet er lekker uit! Ik maak regelmatig een Sushi bowl, maar heb het nog niet geprobeerd met Sriracha saus (meestal met Wasabia mayonaise). Ga ik zeker een keer proberen!
Groetjes Melissa
Wasabi Mayonaise is natuurlijk ook heel erg lekker! Ben benieuwd wat je van de Sriracha zult vinden.