Tteokbokki is een heerlijk Koreaans streetfood gerecht, dat je ook makkelijk zelf thuis kunt maken. De combinatie van vrij neutrale, lekkere chewy rijstcakes, met een smaakvolle Koreaanse saus is echt fantastisch. Een beetje pittig of loeiheet, dat maak je natuurlijk lekker zelf uit! Dit recept geeft een goede basisversie, die je naar smaak kunt uitbreiden.
Tteokbokki
Tteokbokki is een populaire, pittige Koreaanse snack met een vleugje zoet. Tteok betekent ‘rijstcake’ en boki ‘gebakken’. Gebakken rijstcake dus! Het gerecht heeft als hoofdingrediënten tteok en gochujang (later meer hierover!).Het kan zowel geserveerd worden met een dikke saus of als een meer ‘soepig’ gerecht.
Kan je nou helemaal niet tegen pittig, we hebben nu ook een niet pittig Tteokbokki recept met bulgogi saus online staan.
Koreaanse ingrediënten
- Rice cakes of rijstcakes: geven het gerecht een heerlijk chewy mondgevoel. Ze zijn vrij neutraal qua smaak, daarom mag de saus van tteokbokki lekker stevig zijn. Voor tteokbokki worden meestal buisvorminge rice cakes gebruikt, maar mocht je die niet kunnen vinden, gebruik dan gerust een andere vorm. De smaak is hetzelfde, het voelt alleen anders in je mond.
- Corn sirup: dikke siroop op basis van mais, wanneer je kunt kiezen, ga dan voor de gewone versie en niet voor de extra zoete versie. Eventueel te vervangen door suiker.
- Dasida: Koreaanse rundvleesbouillon, in poedervorm. Is ook te vervangen door een andere bouillon, alleen dasida geeft het net meer een echte Koreaanse smaak. Je kunt deze bouillon daarna ook heel goed gebruiken voor noedelsoepjes!
- Gochujang: gochujang is een Koreaanse, gefermenteerde chilipasta. Dit fermentatieproces geeft de pasta een unieke smaak, die wel pittig is en een klein beetje zoetig, maar niet extreem. Het is milder dan bijvoorbeeld een hotsauce, zoals Sriracha. Het is vooral heel erg smaakvol en behoorlijk ‘umami’, oftewel de 5e smaak hartig, naast zoet, zuur, zout en bitter. Op Flying Foodie vind je meerdere recepten met gochujang. Ik gebruik meestal deze.
- Gochugaru: dit is Koreaanse chilipoeder en heeft een prachtige rode kleur. Als je dit niet kunt krijgen, dan kun je het ook weglaten of deels vervangen door gochujang.
Ik ben gek op de Koreaanse keuken en koop mijn ingrediënten vaak bij Shilla in Amsterdam-Buitenveldert.
Pin deze Tteokbokki
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.