Deze simpele vinaigrette met sjalotjes tovert een simpele groene salade om tot een heerlijke salade van een Franse Bistro. Smaakt goed bij elk gerecht en zorgt ervoor dat je met plezier een groene salade eet als bijgerecht. Je maakt met gemak meteen een grote hoeveelheid, dan hoef je de volgende keer alleen even je flesje erbij te pakken. Kan geen dressing uit een supermarkt tegenop!
Simpele vinaigrette met sjalotjes
Een vinaigrette is een dressing op basis van olie en iets zuurs, zoals citroen of azijn. Je kunt allerlei smaakmakers toevoegen, maar wij houden het simpel met:
- goede olijfolie
- rode wijnazijn (eigenlijk werkt elke eetbare azijn goed!)
- sjalot
- mosterd
- zout
Optioneel voeg je nog wat knoflook, balsamico of chilipepers toe. De mosterd in dit recept zorgt ervoor dat de saus mooi emulsioneert.
Maak meteen een voorraad
Deze makkelijke vinaigrette is ideaal om meteen in een grote hoeveelheid te maken. Gewoon alles in de blender, stop het in een schone fles of pot en je kunt het ontzettend lang bewaren. Zo heb je steeds makkelijk een lekkere salade op tafel staan. Gewoon een paar blaadjes sla mengen met een lepel van je vinaigrette en je bent klaar.
Deze vinaigrette blijft heel erg lang goed. Je hoeft het niet eens in de koelkast te bewaren. Het kan zijn dat in de loop van tijd de lagen weer een beetje van elkaar scheiden, maar dat is heel simpel op te lossen door je fles gewoon een aantal keer goed heen en weer te schudden.
Pin deze Simpele vinaigrette!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.