Heerlijke simpele viscurry die makkelijk klaar in 30 minuten. Lekker kruidig en verwarmend. Serveer het met (bloemkool)rijst of flatbreads mocht je niet voor koolhydraatarm gaan.
Koolhydraatarme viscurry met simpele ingredienten
Dit heerlijke koolhydraatarme viscurry recept is geïnspireerd om Indiase viscurry, maar dan met ingredienten die makkelijk te verkrijgen zijn in Nederland. Zo hebben we het mosterdzaad, wat niet veel mensen in de keuken hebben vervangen met grove mosterd. Kerrieblad vervangen we met limoen en tot slot hebben we een paprika toegevoegd voor extra groente. Mocht je nog meer groente willen, dan is het ook erg lekker op doperwten toe te voegen. Neem je diepvries erwtjes dan kunnen die er gewoon in als de viscurry klaar is. De warmte van de curry ontdooit de erwtjes en meer is er niet nodig!
Vaker vis eten, minder koolhydraten
Januari is traditioneel gezien de maand van de goede voornemens. Ook hier bij Flying Foodie. Met Kerst zijn we lekker los gegaan met brood, cheesecake en wijn. Tijd om weer in balans te komen, iets minder koolhydraten eten. Met dit recept combineren we dat meteen met het voornemen om vaker vis te eten. Dat voornemen hebben wij eigenlijk het hele jaar door wel, dus dat is mooi meegenomen.
Ook als je niet minder koolhydraten wilt eten is dit recept helemaal prima. Serveer er dan lekker een bak stomende rijst of heerlijke flatbreads bij!

Simpele Viscurry (Koolhydraatarm)
Ingrediënten
- 1 kleine ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 duim gember
- 1 groene chili
- 350 gr stevige witvis (bv panga, kabeljauw, skrei)
- 1 theelepel grove mosterd
- 1 limoen
- 1 theelepel kurkuma (gemalen)
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 puntpaprika
- 200 ml gehakte tomaten (half of klein blikje)
- 200 ml kokosmelk
- zout & olie
Optioneel
- verse koriander
- cayennepeper
Instructies
Voorbereiding
- Verwijder de schil van de ui, knoflookteentjes en de gember. Snijd dit grof en vermaal dit samen met de groene chili tot een pasta. Voeg eventueel een klein beetje olie toe. Ik gebruik hier standaard mijn Nutribullet voor.
- Snijd de vis grof in stukken en de puntpaprika in dunne reepjes.
- Was de limoen en rasp de schil fijn met bijvoorbeeld een Microplane rasp.
Viscurry bereiden
- Verwarm een scheut olie in een koeken- of hapjes pan. Bak hierin je currypasta (met ui, knoflook, gember en chili). Laat dit op laag vuur lekker zacht worden, zo'n 4 minuten.
- Voeg de mosterd, kurkuma, paprikapoeder, limoenrasp en puntpaprika toe. Roer goed door en laat een minuut meebakken. Het vuur mag nu naar middel hoog.
- Voeg nu de tomaten en kokosmelk toe. Roer goed door en laat de vis erin zakken.
- Breng aan de kook en laat vervolgens zacht sudderen, ongeveer 15 tot 20 minuten.
- Maak af met een kneepje limoensap, eventueel wat cayennepeper en wat blaadjes verse koriander.
Notities
Pin deze Simpele Viscurry!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.