Sinaasappel Blender Cake

Deel met vrienden en familie

Zin in een smeuïge sinaasappel cake, maar dan super makkelijk en snel? Probeer dan deze Sinaasappel Blender Cake; die wordt helemaal in de blender bereid. Of nouja, het beslag dan, je bakt de cake natuurlijk wel gewoon in de oven.

Sinaasappel Blender Cake

Deze sinaasappel blender cake is niet alleen super simpel om te maken, hij is ook heerlijk licht, heeft een echte citrussmaak en heeft een fantastische smeuïge structuur. Wij hebben een gewone sinaasappel gebruikt, maar je kan ook heel goed bloedsinaasappels of mandarijnen nemen. Je hebt dan wel dezelfde hoeveelheid mandarijn nodig, als een flinke sinaasappel.

Heb je een keer zin om een wat uitgebreidere sinaasappelcake te maken? Probeer dan eens een portokalopita. Iets meer werk, maar echt verrukkelijk.

Orange blender cake

Wat is een blender cake?

Een blender cake is een cake waarvan je het beslag bereidt in een blender. Het is ook bijna altijd een cake op basis van olie, want boter blend je er niet zo makkelijk en snel doorheen. Het is supersnel klaar, want je wilt alleen dat alles net gemengd is en (in dit geval) de sinaasappel is vermalen.

Geen blender, maar wel een keukenmachine? Geen probleem, met een keukenmachine kan het zeker. Ook geen keukenmachine, maar wel een staafmixer? Dat gaat iets lastiger. Ik zou dan eerst alles mixen zonder het bloem en die er als laatst kort doorheen mixen met de staafmixer.

Sinaasappel Blender Cake

Zin in een smeuïge sinaasappel cake, maar dan super makkelijk en snel? Probeer dan deze Sinaasappel Blender Cake; die wordt helemaal in de blender bereid. Of nouja, het beslag dan, je bakt de cake natuurlijk wel gewoon in de oven.
Porties 12 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Oven 45 minuten
Totale tijd 55 minuten

Kookgerei

  • Bakpapier
  • Blender of keukenmachine

Ingrediënten

  • 1 flinke sinaasappel
  • 4 eieren
  • 175 ml olie
  • 200 gr kristalsuiker
  • 8 gr bakpoeder
  • 0.5 theelepel zout
  • 0.5 theelepel vanille-extract
  • 250 gr bloem

Optioneel glazuur

  • 100 gr poedersuiker
  • 1 theelepel sinaasappelrasp van de schil
  • 1-2 eetlepels sinaasappelsap

Instructies

  • Bedek een cakeblik met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 °C
  • Was de sinaasappel en snijd deze grof in stukken, verwijder pitjes als die er zijn. Doe deze (met schil en al) als eerste in de blender, gevolgd door alle andere ingrediënten.
    1 flinke sinaasappel, 4 eieren, 175 ml olie, 200 gr kristalsuiker, 8 gr bakpoeder, 0.5 theelepel zout, 0.5 theelepel vanille-extract, 250 gr bloem
  • Blend tot de sinaasappel vermalen is en alles met elkaar vermengd is, ongeveer 20 tot 30 seconden. Blend niet langer dan nodig.
  • Giet je beslag in de vorm. Plaats in het midden van de oven en bak in 45 tot 55 minuten mooi gaar. Controleer dit door een caketester of prikker in de cake te steken. Zodra deze er schoon (zonder beslag) uitkomt, is de cake gaar.
  • Laat de cake een paar minuten afkoelen, voor je deze uit zijn vorm haalt.

Optioneel glazuur

  • Meng poedersuiker, rasp en 1 eetlepel sap door elkaar. Voeg beetje bij beetje de rest van het sap erbij, tot je glazuur de gewenste dikte heeft.
    100 gr poedersuiker, 1 theelepel sinaasappelrasp, 1-2 eetlepels sinaasappelsap
  • Verdeel je glazuur over de afgekoelde cake!
Auteur: Mariska
calorieën: 286kcal
Gang: cake, Dessert, Zoetigheid
Keuken: Westers
Trefwoord: cake, sinaasappel

Nutrition

Calorieën: 286kcal | Carbohydrates: 34g | Protein: 4g | Fat: 15g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 8g | Monounsaturated Fat: 4g | Trans Fat: 0.1g | Cholesterol: 55mg | Sodium: 189mg | Potassium: 63mg | Fiber: 1g | Sugar: 18g | Vitamin A: 104IU | Vitamin C: 6mg | Calcium: 55mg | Iron: 1mg

Pin dit recept voor Sinaasappel Blender Cake

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan een foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. liselotte vande capelle says:

    ziet er super lekker uit, maar welke olie gebruik je juist? groetjes 🙂

    1. Mariska Author says:

      Rijstolie, zonnebloem olie of een andere olie met een neutrale smaak.

  2. Govinda van Dam says:

    Mamma Mia, wat een geweldig lekkere cake. En zo eenvoudig te bereiden. Heerlijk.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close