Sinaasappel cruffins met vanilleglazuur en amandeltjes zijn een feestje om te eten. Heerlijke laagjes croissantdeeg met daartussen boterige sinaasappel. Vanilleglazuur en amandeltjes geven niet alleen extra smaak en structuur, ze zorgen er ook voor dat ze er fantastisch uit komen te zien. Serveer deze vrolijke lentebroodjes tijdens de paaslunch of gewoon zomaar, in het weekend.
Eerder maakte ik ook al een versie met cranberries en pistache nootjes, en ook dat is een absolute aanrader!
Cruffins
Een cruffin is een combinatie tussen een een croissant en een muffin. Heerlijke laagjes croissantdeeg, gebakken in een muffin bakvorm. Doordat wij ze in dit zoete recept ook nog eens gaan vullen en oprollen, lijkt het ook wel een beetje op een cinnamon bun, maar dan wel een lichtere ‘lente versie’.
In plaats van zelf croissantdeeg te maken (veel werk!), gebruiken we kant-en-klaar deeg. Klein nadeel daarvan is het geperforeerde lijntje dat van een rechthoek twee driehoekjes maakt. Knijp deze dus eerst weer goed dicht, voordat je de cruffins gaat rollen.
Mocht je er niet helemaal uit komen met de beschrijving, dan heb ik hier ook een video voor je. Wel met een andere vulling, maar dat maakt voor de vul- en roltechniek niet uit!
Pin deze Sinaasappel Cruffins!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan de foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.