Sinterklaas Pepernoten Fudge

Deel met vrienden en familie

Pepernoten Fudge Sinterklaas
Sinterklaas Pepernoten Fudge is de perfecte homemade traktatie voor iedereen die gek is op pepernoten en chocolade. Zeker net zo lekker als chocolade pepernoten, maar net even wat feestelijker.

Fudge begint een beetje een ding te worden op Flying Foodie. Na de andere soorten fudge die al zijn langs gekomen, kon een Sinterklaas fudge natuurlijk niet uitblijven. Ieder jaar is het weer feest als de pepernoten in de schappen liggen. Misschien nog wel lekkerder zijn de chocolade pepernoten. Voor die fans is dit recept ook een must! Bij mijn ‘testpanel’ viel de combinatie in ieder geval erg in de smaak; de bak was zo leeg! Misschien maar beter ook, anders had ik het bakje zelf leeg moeten eten ;).

Ingrediënten Sinterklaas Pepernoten Fudge

300 g pure chocolade
1 eetlepel boter
1 blikje gecondenseerde melk
2 handjes pepernoten

extra benodigdheden
Bakpapier en een vorm van 20 x 20 cm

Bereiding Sinterklaas Pepernoten Fudge

  1. Smelt de chocolade met de eetlepel boter in een kom au bain-marie, dus boven een pan met sudderend water. Bekleed ondertussen je vorm met bakpapier.
  2. Als alle chocolade goed is gesmolten, haal je de chocolade van de warmtebron af en roer je de inhoud van het blikje gecondenseerde melk er doorheen. Schraap goed het blikje leeg, want er blijft best veel in hangen. Blijf roeren tot je fudge wat dikker begint te worden.
  3. Spreid de fudge goed uit in je vorm, dit kan een beetje stug gaan. Neem vervolgens je pepernootjes en steek die in de fudge, om van deze simpele chocolade fudge een heerlijke pepernoten fudge te maken.
  4. Laat de fudge in de koelkast minimaal een uur afkoelen, voor je deze in stukjes snijdt!

Deze traktatie is natuurlijk perfect om te delen met iedereen die zoet is geweest!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close